Ny usikkerhed om Kriegers Flak
Den planlagte havmøllepark, Kriegers Flak ud for Møn, der skal levere strøm til 600.000 husstand, er endnu en gang kommet til debat, efter at De Konservative og Dansk folkeparti, der var med til at lave forliget, mener, der er grundlag for at genåbne forhandlingerne om projektet.
”Vi har lavet en aftale på nogle bestemte forudsætninger, hvis de forudsætninger ikke holder, jamen så må aftalen jo så laves om”, siger energiordfører for Dansk Folkeparti Mikkel Dencher, til DR/Sjælland.
Selvom den 600 MW store havmøllepark først skal være i drift inden 2020, er nettilslutningen planlagt og det første og største udbud, to jævnstrømsomformere og en offshore-platform, er allerede sendt ud i 2013. De første kontrakter i milliardklassen ventes indgået i løbet af 2014.
Det ser nu imidlertid ud til, at det politiske fundament for projektet igen bringes i usikkerhed. Både er Det Konservative Folkeparti og Dansk folkeparti ønsker at genforhandle energiforliget, hvis havmølle-projektet bliver dyrere for staten end oprindeligt beregnet.
Dansk Folkepartis Mikkel Dencher siger til DR/Sjælland, at den økonomi, der er forudsat i energiforliget, er partiets smertegrænse for, hvad projektet må koste. Bliver det dyrere skal forligspartierne genforhandle hele energiforliget. Holdningen får støtte fra De Konservative.
Partiet Vestre fastslår, at de stadig står bag den oprindelige energiaftale. Socialdemokratiets energiordfører Pernille Rosenkrantz-Theil mener, at den uro, der skabes om projektet, er med til at gøre det dyrere.
”Hver eneste gang de borgerlige skaber uro om projektet i medierne, så betyder det, at de firmaer, der skal byde på Kriegers Flak, skal ind og risikovurdere projektet på ny”, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
Kilde: DR/Sjaelland