Ny særudstilling om Venedig

I en ny særudstilling 'Venedig - Havets magt' fortæller M/S Museet for Søfart historien om en eventyrlig søfartsby, der til alle tider er blevet beundret af rejsende fra hele verden. En by bygget på 117 øer, hvor transport af alt fra mad til mennesker foregår i både på de ikoniske kanaler.

Foto: Wikimedia.

"Venedig spiller en hovedrolle i den globale søfartshistorie. Byen var en maritim stormagt uden lige, og selv i dag holder hele verden øje med dens store biennaler. Havet har altid været byens motorvej til succes, men også en alvorlig trussel, og den historie glæder vi os til at fortælle. Særudstillingen er fuld af overdådig venetiansk luksus, guld og genstande i en klasse, som man normalt må til udlandet for at se. Udstillingen fortæller også om byen efter storhedstiden, og de problemer, der truer Venedig i dag", siger Sarah Giersing, udstillingschef på M/S Museet for Søfart.

Fra 1200 til 1500-tallet var Venedig en maritim stormagt, der dominerede Middelhavets søveje mod øst. Krydderier, silke og andre luksusvarer blev transporteret ad Silkevejen til Venedig, hvorfra det blev solgt videre til resten af Europa. Venedigs herredømme smuldrede i 1600-tallet, men moderne turisme gav byen nye muligheder for indtjening og Venedig er stadig et vigtigt kulturelt centrum for arkitektur, film og samtidskunst.

Særudstillingen 'VENEDIG - Havets magt' viser mere end hundrede malerier og pragtgenstande fra Venedigs storhedstid lånt fra venetianske museer. Fra mesterværker af malere som Canaletto, Joseph Heintz den Yngre og Pietro Longhitil karnevalsmasker og 1700 tals klædedragter i fløjl og silke, men også venetiansk glas, søkort og navigationsudstyr.

Særudstillingen åbner for publikum d. 29. september 2022, og kan ses frem til d. 26. februar 2023.

Udstillingen er produceret i samarbejde med Expona og Contemporanea Progetti, Italien samt Estonian Maritime Museum, Estland, som efterfølgende viser udstillingen.

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle