Ny olie-aftale stopper ikke prisfald

OPEC og Rusland er tilsyneladende enige om en ny aftale, der vil skære 10 mio tønder af den daglige olieproduktion i maj og juni. Aftalen er dog endnu ikke endeligt på plads. Og olieprisen fortsætter med at falde, fordi efterspørgslen nærmest er kollapset på grund af corona-krisen.

Et reduktion af den daglige olieproduktion med 10 mio. tønder, vil være den største, der nogensinde er vedtaget, siger en kilde i OPEC til CNN.

Nedskæringen svarer til omkring 10 pct. af verdens normale olieforsyning, men intet er normalt i øjeblikket, fordi reduktionen i

efterspørgslen er større. Derfor er det usandsynligt, at reduktionen vil dæmme op for det enorme prisfald på olie, der er set i de sidste måneder.

Mødet mellem OPEC-landene og olieproducenter uden for medlemskredsen - bl.a. Rusland - startede torsdag og video-konferencen varede i over otte timer uden at der blev nået en enighed i hele kredsen, skriver såvel Bloomberg som CNN. Angiveligt er det Mexico, der er utilfreds med enkelte elementer i aftalen.

Ud over reduktionen på 10 mio. tønder/dag i maj og juni betyder aftalen, at produktionen skæres med 8 mio. tønder/dag fra juli-december i år og 6 mio. tønder/dag fra januar 2021 til april 2022.

OPEC´s generalsekretær Mohammad Sanusi Barkindo sagde på mødet, at efterspørgslen ifølge fremskrivninger vil falde med 12 mio. tønder/dag i det nuværende kvartal. “Uden fortilfælde i moderne tider,” sagde han ifølge CNN.

Men måske var han for optimistisk.

Chefanalytikeren i Oli Price Information Service, Tom Kloza, tror, at efterspørgslen vil flade med op til 18-20 mio. tønder/dagligt.

“Denne nedskæring (i produktionen, red.) er desværre utilstrækkelig til at stabilisere priserne,” siger han.

Olieprisen faldt på baggrund af nyheden om tæt-på-aftalen. Brent-olien lukkede således med et fald på 4 pct. i London, skriver Bloomberg.

Reduktionen i produktionen ventes at føre til et fald i de oppustede rater for VLCC´ere. Men priserne vi blive understøttet af en fortsat efterspørgsel efter tankskibe til flydende lagre, skriver TradeWinds.

Redaktionen.

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle