Ny bog om Folk og glasfiberfartøjer
Marstal Søfartsmuseum udgiver den 16. september bogen - Folk og glasfiberfartøjer fra Det sydfynske Øhav. Bogen tager hul på et nyt kapitel af historien om det danske bådebyggeri gennem fortællingen om et nyt produket der revolutionerede fremstillingen af både og historien om folkene bag.
Med glasfiber kunne bådene seriefremstilles til overkommelige priser, som gav den brede befolkning mulighed for at kunne eje en jolle eller en lystbåd.
I tråd med tidligere maritime undersøgelser af søfartens udvikling, bådebyggeri og havne i Det sydfynske Øhav har en række museumsfolk sammen dokumenteret og beskrevet skiftet fra træ til glasfiber. Bogen bygger i vid udstrækning på interviews med glasfiberproducenterne selv og deres ansatte, som velvilligt har stillet deres hukommelse og billedmateriale til rådighed.
I 1960´erne og 1970´erne udviklede der sig en betydelig produktion af glasfiberbåde omkring Det sydfynske Øhav. Producenterne af både var tidlig på færde og som det ses undervejs i bogen, fik glasfiberværfterne i området succes i en periode. Bogen giver et fint billede af produktionen og menneskene bag fra de mange større og mindre virksomheder: Ejvind Henningsen, Jeros Marine, Danboat, Erria-Boat, Erria-Yachtværft, Sagitta, Bianca, Faaborg Yachtværft, Walsted Baadeværft, Marinegården, Anderskovs Bådebyggeri, Oddersborgs Bådebyggeri, Rudkøbing Joller, Siplast, Svendborg Marinecenter, Prima Boat, Tåsinge Glasfiber, Winnerboats, Winner Optimist og Tuco Yacht Værft.
Der produceres stadig glasfiberbåde i området, men de store serieproduktioner af lystbåde er ophørt.
Bogen er blevet til i samarbejde med de sydfynske museer: Svendborg Museum, Ærø Museum, Øhavsmuseet i Faaborg og Langeland og Martsal Søfartsmuseum.
Marstal Søfartsmuseum Prinsensgade 1 5960 Marstal Tlf. 62532331 www.marmus.dk Webshop Pris: 299,00 Storformat