Ny arbejdsgruppe om kystfiskeri

Fødevareministeren nedsætter nu en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan forholdene for kystfiskeriet i Danmark kan udvikles. Fiskere, forarbejdningsindustri, forskere, miljøorganisationer og danske havne vil blive inviteret til at bidrage til arbejdet.

"Kystfiskeriet skal fortsat spille en væsentlig rolle i dansk erhvervsfiskeri. Jeg vil derfor gerne arbejde for, at vi fastholder og skaber arbejdspladser for kystfiskere i de danske udkantsområder, at vi bevarer et alsidigt havnemiljø, og at vi fremmer et bæredygtigt fiskeri med landing af højkvalitetsfisk, der er fanget kystnært", siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Arbejdsgruppen skal analysere kystfiskeriets forhold med fokus på fastholdelse af arbejdspladser i de mindre havne, samt på de kriterier fartøjerne skal opfylde for at deltage i kystfiskerordningen, såsom aktivitetskrav, fartøjslængde og fangstmetoder.

Der er tale om en bred analyse, som skal være færdig i maj 2013. Herefter skal anbefalingerne diskuteres med Folketinget, så en evt. revideret kystfiskerordning kan træde i kraft den 1. januar 2014.

"Den nuværende kystfiskerordning udløber med udgangen af året. Jeg finder, at der er behov for enkelte umiddelbare justeringer af ordningen med henblik på at sikre, at fartøjer i ordningen reelt driver kystnært fiskeri, samt at der ikke forsvinder fisk ud af ordningen via udlejning. Derudover vil jeg afvente arbejdsgruppens arbejde for at se, om der skal iværksættes yderligere initiativer til gavn for kystfiskeriet", siger Mette Gjerskov.

Fødevareministeriet har allerede i dag en særlig kvoteordning for kystfiskere. Den nuværende kystfiskerordning løber i perioden 2010-2012 og er en videreførelse af den tidligere kystfiskerordning for 2007-2009. Ordningen omfatter i dag fartøjer med kvoteandele (FKA) og på max 17 meters længde, som har tilmeldt sig ordningen. Fordelen ved at tilmelde sit fartøj til ordningen er, at man kan få tildelt ekstra mængder af torsk og tunge til sit fartøj.

En bekendtgørelse om justering af den nuværende kystfiskerordning pr. 1. januar 2013 vil blive sendt i høring i den kommende tid.

Heri vil indgå nye forslag om, at fangstrejserne for fartøjer i kystfiskerordningen max må være på ét døgn for at sikre, at der er tale om et reelt dagsfiskeri. Desuden er der et forslag om, at kystfiskermængderne skal blive inden for ordningen og således ikke må udlejes til fartøjer uden for ordningen.

Kilde: NaturErhvervstyrelsen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

29.03.2024Maritimedanmark.dk

Cadeler vinder ny kontrakt med milliard-potentiale

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle