Norges regering stopper oliestrejke

Lige efter midtnat natten til tirsdag oplyste arbejdsminister Hanne Bjurstrøm, at regeringen vil bruge tvungen voldgift i oliekonflikten. Dermed forhindres et totalt stop for olie- og gasproduktionen på den norske sokkel.

”Regeringen anser dette som påkrævet for at afværge de store samfundsmæssige konsekvenser af den varslede lockout. Lockouten vil derfor ikke blive iværksat, og arbejdet genoptages”, skriver Arbedsdepartementet i en pressememeddelelse.

Meldingen kom lige efter at Bjurstrøm hasteindkaldte parterne i oliekonflikten til et møde i departementet mandag aften klokken 23.30.

”Det ville være uforsvarligt at lade konflikten fortsætte. Den varslede lockout fra midnat kunne have fået svært alvorlige konsekvenser for tilliden til Norge som troværdig leverandør af olie og gas. Norge leverer cirka 20 procent af gassen til Europa. Om ikke længe ville lockouten derfor kunne have fået betydning for forsyningssikkerheden, særlig i Tyskland og Storbritannien. Lockouten ville også haft store økonomiske konsekvenser for det norske samfund og uheldige følgevirkninger for norsk industri”, siger Bjurstrøm i pressemeldingen fra departementet.

Torsdag i sidste uge varslede Olieindustriens Landsforening (OLF) lockout fra og med midnat natten til tirsdag. Varslet om lockout kom efter at arbejdstagerorganisationene Industri Energi, SAFE og Lederne gik i strejke den 24. juni.

Mandag havde strejken varet i 16 dage. Ifølge Olieindustriens Landsforening har strejken hidtil kostet tre milliarder norske kroner.

Ifølge OLF ville en lukning føre til et tab på 1,8 milliarder norske kroner hver dag. Totalt ville 70 olie- og gasfelter i Nordsøen, Norskehavet og Barentshavet være blevet ramt af en lockout.

Parterne havde et fjerde forligsmøde i weekenden, men efter 13 timer ved forhandlingsbordet, blev samtalerne afbrudt søndag morgen. Det har været ventet, at regeringen ville gribe ind før lockouten trådte i kraft med henvisning til at vitale samfundsinteresser er truet.

Kilde: DN.no

Relateret indhold

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle