Nordjysk fælles uddannelses-koordinator
Fire nordjyske, maritime virksomheder har ansat 45-årige Anette H. Sørensen som fælles maritim uddannelses-koordinator med henblik på at sikre flere lærlinge i virksomhederne og højne kvaliteten af lærlingeuddannelserne.
De fire virksomheder bag initiativet er Orskov Yard A/S, Vestergaard Marine Service, MAN Diesel og Turbo i Frederikshavn samt Hirtshals Yard A/S. Tilsammen har de 40 lærlinge, som primært består af skibsmontører, smede og industriteknikere.
Anette H. Sørensen får som fælles uddannelseskoordinator til opgave at følge lærlingene tæt, højne kvaliteten af uddannelserne i tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, etablere og administrere elevaftaler samt koordinere turnusordninger for lærlingene i mellem de involverede virksomheder. Hun kommer fra en stilling som lærlingekoordinator i en mellemstor maritim virksomhed i Nordjylland.
”Vi er meget glade for, at vi har fået ansat en lærlingekoordinator, og vi forventer helt klart, at det vil højne standarden på vores uddannelser og få flere lærlinge i gang både hos de firmaer, der allerede har lærlinge samt hos nogle af dem, der ikke synes, at de magter det i dag”, siger Peter Nørgård, Technical Director hos Vestergaard Marine Service A/S.
MARCOD bliver formelt ansættelsessted for den nye uddannelseskoordinator efter ønske fra virksomhederne. MARCOD har ligeledes bistået med en interesseafdækning blandt de maritime virksomheder samt selve samarbejdsaftalen.
Fakta om ordningen
• Målet for virksomhederne bag ordningen er: uddanne flere lærlinge, optimere lærlingeuddannelse, styrke de maritime erhvervsuddannelsers image og tiltrække flere dygtige unge til den maritime branche.
• Ansvarsområder for uddannelseskoordinatoren: Dialog og tæt samarbejde med virksomheder og skoler, opfølgning på lærlingeforløb, udvikling og optimering af uddannelserne, koordinering af skole- og praktikforløb, planlægning af turnus mellem virksomhederne, rekruttering af flere virksomheder til ordningen, oprettelse af ERFA-gruppe til vidensdeling og koordinering mellem de lærlingeansvarlige, elevaftaler osv.
• Ordningen kan omfatte lærlinge på uddannelserne skibsmontør, smed, industritekniker, elektriker, kølemontør, teknisk isolatør, elektrofagtekniker, plastmager og bådebygger.
• Finansieringsmodellen er udarbejdet efter procentvis størrelsen på virksomhedernes omsætning, antal af ansatte og antal af lærlinge. Foruden de fire aktive virksomheder er yderligere fire maritime virksomheder med som sleeping partners med et mindre beløb.
Kilde: MARCOD