Nordic Shipholding formentlig reddet

Nordic Shipholding har indgået en betinget rekonstruktionsaftale med Nordic Maritime. Nordic Maritime overtager Nordic Shipholdings gæld på ca. 58 millioner dollar og konverterer denne til nye aktier i selskabet, svarende til ca. 75 procent af selskabets aktier efter transaktionen

Nordic Shipholdings banker konverterer i sammenhæng hermed en samlet gæld på ca. 12 millioner dollar til nye aktier i selskabet, svarende til ca. 15 procent af selskabets aktier efter transaktionen.

De nuværende aktionærer vil herefter eje ca. 10 procent af aktierne efter gennemførelse af transaktionen.

Nordic Maritime vil under visse betingelser have en option på at investere yderligere op til 2 millioner dollar udstedelse af yderligere aktier. Hvis denne option udnyttes, vil de eksisterende aktionærer blive yderligere udvandet.

Koncernens skibe vil blive overført til nye 100 % ejede datterselskaber, som selskabet etablerer i Singapore.

Som følge af gældskonverteringen vil Selskabets bankgæld blive reduceret fra USD 172 mio. til USD 100 mio., og der vil blive indgået nye låneaftaler i relation til denne gæld.

En midlertidig arbejdskapital lånefacilitet på op til 2 millioner dollar vil blive stillet til rådighed på visse betingelser med henblik på at mellemfinansiere visse udestående forsikringsbetalinger vedrørende et af koncernens skibe.

Løbetiderne for den eksisterende bankgæld forlænges, og det endelige udløbstidspunkt for bankgælden vil ligge 7 år efter rekonstruktionen. Eventuelle overskydende likvide midler vil blive anvendt til nedbringelse af gælden.

Gennemførelse af rekonstruktionen er betinget af myndighedernes godkendelse. Såfremt betingelserne er opfyldt, forventes rekonstruktionen gennemført inden årets udgang.

Efter gennemførelse af rekonstruktionen vil der blive offentliggjort et prospekt for de nye aktier, der udstedes til Nordic Maritime og Selskabets långivende banker, med henblik på at optage de nye aktier til handel og officiel notering på NASDAQ OMX Copenhagen.

Nordic Shipholding skriver i en orientering til Fondsbørsen, at rekonstruktionen anses for at være den bedst mulige løsning for Nordic Shipholding og dets interessenter i betragtning af de store gældsposter og de vedvarende lave fragtrater. Rekonstruktionen giver Nordic Shipholding mulighed for at fortsætte som tonnageudbyder med en nuværende flåde på seks produkttankere i størrelsesordenen 37.000-73.000 DWT.

Nordic Maritime er et helejet datterselskab af en af de fonde, der forvaltes af PAG.

PAG er en af de største alternative kapitalforvalter med fokus på Asien og forvalter en portefølje på mere end 10 milliarder dollar.

PAG er aktiv inden for tre områder: Private Equity, fast ejendom og Absolute Return. Denne struktur gør det muligt for koncernen at opnå stærke synergier ved at kombinere kendskabet til kapitalmarkedsforhold, nødlidende selskaber, fast ejendom og private equity med en solid infrastruktur og et ønske om at være den bedste i branchen med hensyn til risikostyring, ledelse og transparens.

PAG har over 340 ansatte i Asien, der arbejder på selskabets kontorer i Hong Kong, Singapore, Shanghai, Beijing, Tokyo og Sydney, og har også aktiviteter i Seoul og Delhi.

Kilde: Nordic Shipholding

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle