Nordane Shipping får bøde på 780.000

Det fynske rederi Nordane Shipping skal af med en stor bøde på 780.000 kroner for ulovlig beskæftigelse af filippinske søfolk. De var hyret på dansk isbryder uden at have dansk arbejdstilladelse. 3F Sømændene anmeldte forholdet til politiet i 2011.

”Bøden er på 780.000 kroner. Det er dobbelt op i forhold til Rigsadvokatens takster, idet der forelå skærpede omstændigheder”, siger Henning Christiansen, der er senioranklager hos Fyns Politi.

Den danske isbryder Stevns Icebirds brug af filippinsk besætning i Limfjorden i 2011 har udløst en bøde på 780.000 kroner for brud på udlændingeloven. Det var Statens Istjenesten under Søværnets Operative Kommando, der hyrede Stevns Icebird til at bryde is i Limfjorden.

Nordane Shipping har netop accepteret, at betale bøden på 780.000 kroner for brug af filippinske sømænd, da rederiets skibe brød is i danske farvande i 2011. Sagen var tæt på at ende i retten i Svendborg, men kort før retsmødet i sidste uge valgte rederiet at betale.

Skibsreder Niels Højlund Hansen, der står bag Nordane Shipping, ønsker ikke at kommentere sagen. Han oplyser blot, at rederiet har accepteret bøden.

3F's Transportgruppe er tilfreds med afgørelsen. Men Henrik Berlau, der er forhandlingssekretær i 3F's Transportgruppe, peger på, at Søværnets Istjeneste og Søfartsstyrelsen har svigtet deres ansvar, og at det virker som om, myndighederne holder sig i bevidst uvidenhed om lovovertrædelser.

”Skibet sejlede rundt i Limfjorden. Her brød det is i statens tjeneste, imens der var hyret ulovlig arbejdskraft om bord. I den her sag, som i flere andre, har Søfartsstyrelsen haft alle muligheder for at udføre sin kontrol og gribe ind mod ulovlig arbejdskraft”, siger Henrik Berlau.

Det er ifølge Henrik Berlau ikke første gang Nordane Shipping får bøde i en sag om illegale søfolk, der hverken har opholds- eller arbejdstilladelse i orden. I 2010 skrev Svendborg Netavis, at rederiet fik en bøde på 300.000 kroner i en lignende sag.

Kilde: 3F

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle