Nordane chartrer bugserbåde ud til Svitzer

Stevns Battler og Stevns Breaker, der indtil for kort tid siden arbejdede som slæbebåde i Gøteborg, men blev trukket hjem til Svendborg af Nordane Shipping fordi de tjente for lidt - er nu blevet chartret ud til Svitzer.

Foto: www.maritimebilleder.dk.

De to bugserbåde skal de kommende fem år sejle under deres nye navne, Svitzer Nari og Svitzer Nabi, for Svitzer under dansk flag.

Svitzer Nari har allerede forladt Danmark og er nu stationeret i Tees i England, hvor skibet skal sejle med engelsk besætning. Svitzer Nari skal fortsætte i dansk farvand.

Samtidig med charteraftalen for de to skibe, har Svitzer besluttet at forlænge bareboatkontrakten for bugserbåden Stevns Nerthus (tidligere Stevns Iceflower) og Svitzer Njal (tidligere Stevns Icequeen) med yderligere fem år. ’

Kilde: sjofartstidningen.se

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023