NKT Victoria Årets Skib på NorShipping

Kabellæggerskibet NKT Victoria vandt prisen som Årets Skib 2017 i Norge. Under en ceremoni på NorShipping-udstillingen i Lillestrøm, Norge, overrakte Norges Arbejds- og Socialminister Anniken Haugli prisen i nærværelse af HKH Kronprins Haakon fra Norge.

”Jeg er stolt over, at NKT Victoria er tildelt Årets Skibspris. NKT Victoria er of-a-kind ikke kun inden for dette særlige område inden for shippingindustrien, men også i kabelindustrien. Med dette fartøj kan vi nu tilbyde vores kunder komplette kabelløsninger, fra design og fremstilling til installation og service - som en af de få kabelleverandører i verden”, siger Michael Lyng, administrerende direktør for NKT.

Prisen blev overrakt, Michael Lyng formand og administrerende direktør for NKT, der ejer skibet, skibsbygger Klevens administrerende direktør Ståle Rasmussen, designfirma Salt Ship Designs administrerende direktør Arne Stenersen og kaptajn for fartøjet Svein Ole Sæter.

Juryen har anerkendt NKT Victoria's state-of-the-art kapaciteter og innovationer som verdens førende kabellæger. Fartøjet repræsenterer den bedste kompetence inden for norsk skibsdesign og skibsbygning, ifølge juryen.

NKT Victoria er en af verdens mest avancerede kabellæggere og kan nedlægge kabler mere præcist ved hjælp af DP3 (dynamisk positionering) teknologi og fjernstyrede mobilienheder med kameraer og sonarer, der eliminerer behovet for dykkere.

Kabelskibet, der er bygget på Kleven Skibsværftet i Norge, benytter en power-from-shore løsning sammen med batterisystemer om bord. Det reducerer brændstofforbrug og CO2-udledninger markant i sammenligning med andre lignende type fartøjer.

Løsningen kan benyttes mens skibet nedlægger kablet, hvilet betegnes som en unik fordel, der giver en mere miljøvenlig drift.

Under teksten ses video om NKT Victoria

Kilde: NKT

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Alslinjens nye el-drevne færge er søsat

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk navngiver nyt metanol-containerskib

03.04.2024Maritimedanmark.dk

Så er der sat navn på ny svensk isbryder

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Tarifa Jet nu i DFDS farver

03.03.2024Maritimedanmark.dk

Norsk ordre på verdens første batteridrevne rorofærger til autonom drift

27.02.2024Maritimedanmark.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle