Motorleverandør slår ny indtjeningsrekord

Hoyer Group, der producerer elmotorer og transmissions produkter, oplevede et forrygende 2019 med en tredobling af overskuddet efter skat til 48,5 mio. kr på baggrund af en solid fremgang i omsætningen og en nær fordobling af driftsresultatet før afskrivninger.

Trods coronakrisen er der tro på fremtiden i Hoyer Group ovenpå det særdeles solide 2019 regnskab.

”Hoyer Group er tilfredse med årets resultat og i særdeleshed den måde, hvorpå vi har formået at eksekvere på den valgte strategi. Det understreger det fortsatte potentiale og organisationens

evne til at drive forandringer trods travlhed og vækst.” siger Søren Ø. Sørensen, bestyrelsesformand i Hoyer Group.

Covid-19 gør 2020 til et udfordrende år. Men det stærke 2019-resultat med et omsætningsløft på 37 pct. til 709,4 mio. kr. og en næsten fordobling af driftsindtjeningen (EBITDA) til 83,4 mio. kr. gør - sammen med frasalget af forretningsenheden Hoyer Transmissions - at Hoyer Group ifølge CEO Henrik Sørensen har et stærkt udgangspunkt.

"Trods vores bekymringer om effekten af covid-19 har vi et strategisk såvel som økonomisk afsæt, der gør det muligt at fortsætte udviklingen og imødekomme fremtidige udfordringer. Der er fortsat mange nye muligheder for Hoyer, og vi forventer at kunne komme styrket ud af krisen ved at accelerere med omtanke,” siger han.

Netop det økonomiske fundament fremhæves også af Henrik Sørensen:

”Den nye situation udfordrer vores strategi, men vi har likviditeten til at fortsætte og endda accelerere investeringerne i udvalgte markeder og initiativer. Vi kommer til at prioritere skarpt med et fokus på mere kortsigtede tiltag, der skal bidrage yderligere til vores kunders intensiverede prioritering af supply chain-optimeringer.”

Hoyer Group oplevede i 2019 en stigning i ordreindgangen på 18 pct. og det solide økonomiske resultat betød, at nettogælden blev nedbragt med 28 pct.

Hoyer Transmission blev tidligere i år solgt til den svenske industrigruppe Axel Johnson International, fordi Hoyer Group ønsker at fokusere på udviklingen af den primære forretningsenhed Hoyer Motors, der producerer elektromotorer.

Kilde: Hoyer Group

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle