Monjasa øgede overskuddet i turbulent år

Covid-19 pandemien og olieprisens udsving kunne ikke stoppe Monjasas indtjening, der nåede næsten 200 mio. kr. trods en lavere omsætning. Salget af skibsbrændstof steg med 9 pct. i 2020, oplyser selskabet, der dog ikke tør spå andet om 2021 end forventningen om et positivt resultat.

Ejeren af Monjasa, Anders Østergaard, kan glæde sig over et overskud på knap 200 mio. kr. Foto: Monjasa..

Trods det corona-drevne fald i salget af skibsbrændstof globalt, oplevede Monjasa den største efterspørgsel nogensinde og leverede mere brændstof i samtlige 12 måneder af 2020 sammenlignet med 2019.

Omsætningen faldt fra 15 mia. kr.

til 13 mia. kr. i 2020 på grund af faldet i den gennemsnitlige oliepris og resultatet før skat og renter faldt fra 235 mio. kr. til 222 mio. kr., men nettoresultatet endte over forventning på 196 mio. kr. - en stigning på 23 mio. kr. i forhold til 2019.

Stigningen i solgt brændstof betyder, at den danske virksomhed med hovedsæde i Fredericia siden 2017 har øget den totale volumen med 40 pct. og i dag er verdens sjette største leverandør af skibsbrændstof.

Danmarks position på dette område er særdeles stærkt med verdens største leverandør, Bunker Holding, placeret på den anden side af Lillebælt i Middelfart.

”I et helt ekstraordinært år har det været Monjasas højeste prioritet at sikre vores medarbejderes sundhed samtidig med en uafbrudt forsyning af brændstof til shippingindustrien. Vi er lykkedes med at skabe et sikkert arbejdsmiljø og har til trods for pandemiens alvorlige konsekvenser for den globale handel samtidig set en øget efterspørgsel efter vores rådgivning og produkter.

Monjasas svar på udfordringerne viser en stærk organisation med de rette maritime løsninger til at matche udbud og efterspørgsel under selv utænkelige forhold. Sammen med årets solide økonomiske resultater står Monjasa i en meget stærk position til at klare fremtidige udfordringer og finansielle krav til industrien,” udtaler Anders Østergaard, CEO og ejer af Monjasa.

Monjasa forudser et fortsat udfordrende 2021 for verdenshandlen og de globale shippingmarkeder. “Hvordan udviklingen vil påvirke brændstofindustrien er uvist, men Monjasa er fortrøstningsfuld omkring fremtiden og et positivt resultat for 2021,” skriver Monjasa i en pressemeddelelse om regnskabet.

Kilde: Monjasa

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle