Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag

Miljøstyrelsen har iværksat en undersøgelse af udflagningen af de tre Maersk-ejede skibe, der er under ophugning på de kritiserede værfter på Alang-stranden i Indien, oplyste miljøminister Lea Wermelin under et samråd om forholdene på Alang-værfterne.

Miljøminister Lea Wermelin var i samråd om Maersk´s fortsatte brug af værfter på Alang. .

Tre Maersk-ejede skibe blev udflaget fra Danmark i 2018 og er de sidste tre eksempler på skibe, som Maersk har sendt til ophugning på de kritiserede ophugningsværfter på stranden i Alang.

Miljøstyrelsen går nu ind for at afdække den sag, sagde miljøminister Lea Wermelin på samrådet, der var indkaldt af Enhedslistens Christian Juhl.

Han ønskede miljøministerens holdning til, at ophugningerne fortsætter trods fortsatte problemer mange steder med miljøet og sikkerheden for arbejderne.

Ifølge Christian Juhl er det alene økonomiske hensyn, der får Maersk til at benytte værfter på Alang-stranden, mens den konservative Katarina Ammitzbøll på samrådet forsvarede Maersk og bl.a. henviste til, at selskabet har arbejdet målrettet med at forbedre forholdene på de værfter, Maersk benytter på Alang.

Ministeren henviste til, at ingen af værfterne lever op til EU´s standarder og at den danske regering fastholder, at skibsophugning skal foregå sikkert og ansvarligt både for miljø og arbejdere.

"Har ministeren været i dialog med Maersk eller Danske Rederier om forholdene i Alang," ville Katarina Ammitzbøll gerne vide.

“Ja, jeg har haft møder med danske rederier, hvor vi bl.a. har drøftet skibsophugning, og jeg er godt bekendt med, at Danske Rederier er kommet med egne tal på, hvordan man ser på kapacitet i Europa og på forholdene i Alang. Det vi er nødt til at stå på er dels selvfølgelig at tage i mod de input, der kommer, men også at stå på den fælles ramme vi har, hvor EU Kommissionen har været ude at besøge disse anlæg af flere omgange og vurderet, at man ikke lever op til de krav, der er,” svarede Lea Wermelin.

Men ministeren erklærede sig parat til at hoppe på sin grønne cykel og fortsætte dialogen med Danske Rederier, hvilket straks fik Marie Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier til at tweete med en indbydelse.

Ifølge direktøren handler det om at gå forrest og være med til at løften standarden dér, hvor mere end 80 pct. af verdensflåden ophugges.

Redaktionen

Tak for intens debat på dagens samråd om skibsophugning. Det handler om enten at sidde på hænderne og pege fingre (fysisk udfordring) eller gå forrest og være med til at løfte standarden dér, hvor mere 80% af verdensflåden ophugges. @Maersk og @DanishShipping vælger det sidste pic.twitter.com/aRjyrTqFS9

— Maria Skipper Schwenn (@maria_skipper) April 22, 2021

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle