Miljøstyrelsen går ind i Maersk-sag

Miljøstyrelsen har iværksat en undersøgelse af udflagningen af de tre Maersk-ejede skibe, der er under ophugning på de kritiserede værfter på Alang-stranden i Indien, oplyste miljøminister Lea Wermelin under et samråd om forholdene på Alang-værfterne.

Miljøminister Lea Wermelin var i samråd om Maersk´s fortsatte brug af værfter på Alang. .

Tre Maersk-ejede skibe blev udflaget fra Danmark i 2018 og er de sidste tre eksempler på skibe, som Maersk har sendt til ophugning på de kritiserede ophugningsværfter på stranden i Alang.

Miljøstyrelsen går nu ind for at afdække den sag, sagde miljøminister Lea Wermelin på samrådet, der var indkaldt af Enhedslistens Christian Juhl.

Han ønskede miljøministerens holdning til, at ophugningerne fortsætter trods fortsatte problemer mange steder med miljøet og sikkerheden for arbejderne.

Ifølge Christian Juhl er det alene økonomiske hensyn, der får Maersk til at benytte værfter på Alang-stranden, mens den konservative Katarina Ammitzbøll på samrådet forsvarede Maersk og bl.a. henviste til, at selskabet har arbejdet målrettet med at forbedre forholdene på de værfter, Maersk benytter på Alang.

Ministeren henviste til, at ingen af værfterne lever op til EU´s standarder og at den danske regering fastholder, at skibsophugning skal foregå sikkert og ansvarligt både for miljø og arbejdere.

"Har ministeren været i dialog med Maersk eller Danske Rederier om forholdene i Alang," ville Katarina Ammitzbøll gerne vide.

“Ja, jeg har haft møder med danske rederier, hvor vi bl.a. har drøftet skibsophugning, og jeg er godt bekendt med, at Danske Rederier er kommet med egne tal på, hvordan man ser på kapacitet i Europa og på forholdene i Alang. Det vi er nødt til at stå på er dels selvfølgelig at tage i mod de input, der kommer, men også at stå på den fælles ramme vi har, hvor EU Kommissionen har været ude at besøge disse anlæg af flere omgange og vurderet, at man ikke lever op til de krav, der er,” svarede Lea Wermelin.

Men ministeren erklærede sig parat til at hoppe på sin grønne cykel og fortsætte dialogen med Danske Rederier, hvilket straks fik Marie Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier til at tweete med en indbydelse.

Ifølge direktøren handler det om at gå forrest og være med til at løften standarden dér, hvor mere end 80 pct. af verdensflåden ophugges.

Redaktionen

Tak for intens debat på dagens samråd om skibsophugning. Det handler om enten at sidde på hænderne og pege fingre (fysisk udfordring) eller gå forrest og være med til at løfte standarden dér, hvor mere 80% af verdensflåden ophugges. @Maersk og @DanishShipping vælger det sidste pic.twitter.com/aRjyrTqFS9

— Maria Skipper Schwenn (@maria_skipper) April 22, 2021

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

15.01.2025Maritimedanmark.dk

Eagle S var blot få minutter fra flere ødelæggelser af undersøiske kabler

15.01.2025Maritimedanmark.dk

Piratangreb: Markant stigning i antallet af gidseltagninger og kidnapninger

15.01.2025Maritimedanmark.dk

Flere besætningsmedlemmer på lodsbåde overvejes efter ulykke

15.01.2025Maritimedanmark.dk

Nødlidende skyggeflådeskib arresteret af tysk toldvæsen

14.01.2025Maritimedanmark.dk

Fayard´s servicering af skyggeflådens gastankskibe igen i søgelyset

14.01.2025Maritimedanmark.dk

Ulykkesskib er tilbage i drift

14.01.2025Maritimedanmark.dk

Sikkerheden i Østersøen i fokus ved Nato-møde

13.01.2025Maritimedanmark.dk

Nødlidende tankskib med 100.000 tons olie om bord skal bugseres mod Skagen

Jobmarked

Se alle

DTU Aqua

Overstyrmand til havundersøgelsesskibet DANA

Kan du se dig selv arbejde på Danmarks største havundersøgelsesskib og være med til at gøre en forskel indenfor havforskning?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

16.02.2025

Aros Cruises ApS

Skipper til M/S Helene

Aros Cruises ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Esbjerg Havn

Esbjerg Havn søger Havneassistent (Vikariat)

Stillingen er tidsbegrænset til 12 mdr. med mulighed for forlængelse. Havneassistenten indgår i døgnvagten i Maritim afdeling, der betjener havnens kunder, og varetager ordensmæssige, administrative og maritime opgaver.

Område

Midt- og Vestjylland

Ansøgningsfrist

23.01.2025

Tambour Towage A/S

Tambour Towage A/S søger besætning til vores nyindkøbte slæbebåd

Er du klar til en spændende rejse med varierede opgaver – fra langslæb i Middelhavet til havnebugsering og entreprenøropgaver i Nordeuropa? Så er dette jobbet for dig!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

NH Towage A/S

Befaren skibsassistent søges

NH Towage A/S søger en befaren skibsassistent til ansættelse på bugserbåd snarest muligt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark