Maritime Fond uddeler nye millioner

Den Danske Maritime Fond har ved årets fjerde uddelingsrunde bevilget 6 mio. kroner. Midlerne denne gang er gået særligt til maritim forskning. Herudover er der igen doneret midler til tre projekter under kategorien Udvikling af Maritime Uddannelser og Rekruttering.

Foto: DDMF.

Bl.a. de støtte projekter er :

DTU Mekanik har fået støtte til et to-årigt forskningsprojekt, der vil hjælpe med at optimere ydeevnen af totakts forblandede skibsmotorer samt at reducere forekomsten af metanslip. Viden og indsigt opnået fra projektet kan desuden potentielt udvides til at hjælpe dansk maritim industri til udvikling af nye skibsmotorer med forskellige grønne gasformige alternative brændstoffer, fx. ammoniak.

DTU Fotonik har fået støtte til et to-årigt forskningsprojekt, der skal gøre det muligt ved en ny og enkel metode at måle tykkelsen af de enkelte malingslag, der er påført et skibsskrog. Metoden kan anvendes både til kvalitetssikring i forbindelse med malingspåføringen og til løbende kontrol af malingskvaliteten.

MARTEC har fået støtte til at udbrede kendskab og rekruttering til deres nye uddannelse: Professionsbachelor i Skibsteknik og Marin konstruktion. Målet er at rekruttere et tilstrækkeligt antal studerende til studiestart i august 2023 og 2024. Det tilstræbes at optage hhv. 12, 20 og 30 studerende i uddannelsens første tre år.

Aarhus Universitet har fået støtte til oprettelse af et introducerende anvendelsesorienteret maritimt kursus, der er målrettet ingeniørstuderende med interesse for skibsbygning samt nyansatte i maritime virksomheder. Kurset skal hjælpe med at imødekomme Det Blå Danmark behov for at tiltrække flere ingeniørstuderende til branchen.

UngHolbæk Dagundervisning har fået støtte til et pilotprojekt, der skal afprøve et unikt maritimt 10. klassetilbud med det formål at tydeliggøre potentialet i at lave skole i et autentisk maritimt læringsrum, der kvalificerer udvikling af den unge personligt, socialt og fagligt. Tilbuddet vil give en bred og virkelighedsnær indsigt i Det Blå Danmarks karrieremuligheder til lands og på havet.

Støtte til de almennyttige projekter ovenfor er bl.a. muliggjort af 2021 bevilling fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Kilde: Den Danske Maritime Fond

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Den Danske Maritime Fond

Siden 2005 har Den Danske Maritime Fond sammenlagt uddelt mere end 850 millioner kroner i støtte til initiativer, der udvikler og fremmer dansk skibsfart, værftsindustri og maritim udstyrsproduktion. 

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle