Mange kvinder på skoleskibet Danmark
Mandag afgår skoleskibet Danmark for tredje gang i år fra hjemhavnen i Frederikshavn på et 11 uger lange togt. Om bord på skibet er der denne gang en ligelig fordeling af piger og drenge blandt de 80 skoleskibselever.
”Der er brug for alle talenter, og her udgør kvinder halvdelen af talentmassen. Vi ser heldigvis, at flere kvinder er ved at få øje på mulighederne i Det Blå Danmark – både ift. at kunne arbejde med finde løsninger, der bidrager til den grønne omstilling, og til at kunne få en karriere med et utal af muligheder herhjemme og i udlandet”, siger Pia Ankerstjerne, direktør på MARTEC, som driver skoleskibet.
I fem uger har eleverne boet på MARTECs skolehjem, mens de har taget alle de nødvendige kurser for at blive klar til togtet. Det drejer sig blandt andet om kurser i hygiejne, sikkerhed, førstehjælp og værkstedsskole.
Mandag påmønstrede eleverne skoleskibet, hvor de inden afgang skal lære skibet at kende og vænne sig til livet om bord. På MARTEC har de boet på firemandsværelser, men på skibet skal de sove i hængekøje på banjen sammen med 39 andre.
Togterne i 2020 og 2021 har været gennemført, uden at elever og besætning har kunnet komme i land på destinationerne. På dette togt forventer kaptajnen at kunne besøge fremmede havne med frihed til at komme i land, da stort set alle om bord er
færdigvaccinerede.
”Det er en flok topmotiverede og engagerede elever, der er om bord på skoleskibet, og vi er i gang med at øve tovender, entre riggen og andre nødvendige færdigheder, der skal være på plads inden afgang fra Frederikshavn. Som på tidligere togter er elever og besætning spændte og alle glæder sig til at komme afsted. På havet falder der ro over skibet og hverdagen med teori og praktik kan for alvor begynde”, siger kaptajn Karl Zilmer.
Det 11 uger lange togt går denne gang via Dublin, Gran Canaria og Azorerne, inden kursen igen lægges mod hjemhavnen.
Når eleverne i december går i land, dimitterer de som Ubefaren skibsassistent og kan påbegynde deres maritime karriere.
Kilde: MARTEC