Maersk Supply vinder installations-kontrakt

Maersk Supply Service skal sammen med Alcatel Submarine Networks installere et system til overvågning og optimering af olieproduktionen fra Mero-feltet for Petrobras 180 km ud for den brasilianske kyst ved Rio de Janeiro.

Maersk Installer skal på arbejde på brasiliansk oliefelt. Foto: Maersk Supply Service..

Det såkaldte PRM system - det står for Permanent Reservoir Monitoring - er baseret på Optowave teknologi og udviklet af ASN Norway, der vil stå for færdiggørelsen, fremstillingen, installationen og idriftsættelse af PRM-systemet.

Maersk Supply Service skal fra selskabets kontor i Rio de Janeiro lede projektet, konstruere og udføre selve offshore-installationen, der vil blive foretaget af Maersk Installer, et af selskabets I-Class subsea-support fartøjer.

“Vi ser frem til at bygge videre på vores positive til Petrobras og til at levere gode løsninger og sikre operationer med vores projektledelse, tekniske evner og vores avanceree I-Class fartøj, der er specielt designet til kompleks undersøisk anlægs-konstruktioner,” udtaler Steen S. Karstensen, CEO i Maersk Supply Service.

Maersk Installer, der er bygget i 2017 og sejler under britisk flag, er det ene af fire I-Class fartøjer i Maersk Supply Service-flåden.

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023