Maersk-skib reddede solo-sejler i Atlanten

Containerskibet Maersk Brani måtte på redningsaktion, da en sejler, der deltog i solo-kapsejladen Route Durham over Atlanten fra San Malo i Frankrig til Guadeloupe kom voldsomt galt, da der gik ild i hans sejlbåd ud for Azoerne mandag.

Knust over tabe af sit skib, men lykkelig for at være i live. Foto: Route du Rhum.

Ulykkerne begyndte for den 42-årlige skipper Fabrice Amedea lørdag, da han båd tog vand ind, der fyldte batterirummet og satte det elektriske system ud af kraft. Med vand i båden og uden autopilot besluttede han at stoppe sin deltagelse kapsejladsen og vende snuden mod Portugal.

Men søndag morgen begyndte det så at ryge kraftigt i båden. Han hoppede i overlevelsesdragten, men røgen døde ud og han besluttede sig for at fortsættte. Men mandag vendte røgen tilbage efterfulgt af en mindre eksplosion - og så besluttede han sig for at forlade sin sejlbåd. Og da han gjorde klar til at hoppe i redningsflåden brød flammerne ud fra kabinen.

Det lykkedes ham at komme ned i redningsflåden og her fra kunne han se, hvordan sejlbåden i løbet af en halv time gik ned.

Han aktiverede sin nødsender og en redningsaktion blev sat i værk. Samtidig sendte han nødsignaler over sin VHF-radio, der efter få timer blev opfanget af containerskibet.

Men redningsaktionen var vanskelig på grund af store dønninger. “Jeg var i konstant forbindelse over VHF-radioen med kaptajnen, der ikke kunne se mig - havet er stort, solen skinnede på vandet og jeg var blot en lille orange prik,” fortalte han efterfølgende.

Men det lykkedes for kaptajnen på Maersk skibet af manøvre op mod vinden tæt på den lille redningsflåde, så Amedea kunne hoppe over på den nedhejste stige og kravle i sikkerhed.

“Alle mine drømme gik ned med mit skib. Jeg er knust, men den lykkeligste bland mænd, fordi jeg overlevede,” lød kommentaren efter redningsaktionen.

Kilde: Maritime Executive.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023