Maersk i metanol-samarbejde i Jordan

I jagten på grøn energi til fremtidens containerskibe har A.P. Møller - Maersk underskrevet et MoU med Jordans minister for energi og mineralske ressourcer om samarbejde inden for produktion af grønne skibsbrændstoffer. Underskrivelsen fandt sted på COP27 i Sharm El Sheikh i Egypten.

Morten Bo Christiansen, chef for dekarbonisering i Maersk har underskrevet MoU med Jordan på COP27..

Ifølge aftalen skal parterne undersøge muligheden for at investere i og udvikle en produktion af grøn metanol i Aqaba-regionen i Jordan.

Og aftalen flugter ifølge Saleh A. Al-Kharabsheh, minister for energi og mineralske ressourcer, med Jordans ønske om at styrke landets rolle som et regionalt center for grøn energiproduktion.

Morten Bo Christiansen, chef for dekarbonisering i Maersk, fremhævede ved underskrivelsen Jordans beliggenhed og dets overflod af ressourcer som årsager til valget.

I første omgang vil Maersk gennemføre foreløbige tekniske og økonomiske feasibility-studier for produktion af grøn metanol, der skal bidrage til en reduktion af CO2-udledningen fra skibsfarten.

Det er knap et par uger siden, at Maersk underskrev en aftale med den spanske regering om at udforske mulighederne for en stor-skala produktion af grønne brændstoffer i landet.

Maersk har alene for at nå sit 2030 mål om udledningsreduktioner brug for 6 mio. tons grøn metanol årligt.

Kilde: Offshore Energy.

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023