Maersk har meldt sig selv til konkurrencemyndighederne - risikerer bøde

Da det A.P. Møller - Maersk ejede Damco USA i fjor fusionerede med det amerikanske selskab Pilot Air Freight Holdings glemte det danskejede selskab at anmelde fusionen til konkurrencemyndighederne i Danmark. Maersk opdagede selv fejlen.

Foto: Maersk

De amerikanske konkurrencemyndigheder havde fået besked og godkendt fusionen mellem Damco USA Inc og Pilot Air Holdings LLC, men de danske konkurrencemyndigheder blev glemt i farten.

“Internationale fusioner kræver ofte godkendelse af flere landes konkurrencemyndigheder, da de ikke må skade virksomheder og forbrugere i lande, hvor de har en omsætning af en vis størrelse,” siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald.

Og da Damco har en koncernomsætning i Danmark på over 3,8 mia kr, og Pilot har en årlig omsætning på verdensplan på mindst 3,8 mia. kr. skulle fusionen have været anmeldt til og godkendt af de danske konkurrencemyndigheder.

“Og det er ikke sket i tide. Det var A.P. Møller Mærsk A/S, som selv blev opmærksom på, at fusionen også skulle have været anmeldt i Danmark,” konstaterer Jakob Hald.

Damco kontaktede i juni 2022 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fordi man var blevet opmærksom på, at fusionen havde været anmeldelsespligtig. Efterfølgende blev fusionen lovmæssigt anmeldt og godkendt uden indgreb, oplyser styrelsen.

Damco er koncernforbundet med A.P. Møller-Mærsk, og beslutningen om at købe Pilot var en strategisk beslutning, som blev truffet af A.P. Møller-Mærsk.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på den baggrund afgjort, at A.P. Møller-Mærsk og Damco har overtrådt konkurrencelovens regler om fusionskontrol. Styrelsen vil indbringe sagen for domstolene med henblik på pålæggelse af en bøde.

-emte

 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023