Maersk Drilling tjente 837 millioner kr.

Maersk Drilling kom ud af årets tredje kvartal med et overskud på 148 millioner dollar, svarende til 837 millioner kroner, mod et overskud på 84 millioner dollar i samme periode i 2012. Omsætningen steg fra 400 millioner dollar i perioden i 2012 til nu 507 millioner dollar.

Maersk Drilling kom ud af de første ni måneder med et overskud på 444 millioner dollar mod et overskud på 305 millioner dollar i samme periode i 2012. Omsætningen steg fra 1,2 milliarder dollar i perioden i 2012 til nu 1,5 milliarder dollar.

Olieprisen var i gennemsnit 110 dollar pr. tønde i tredje kvartal 2013 og understøttede dermed fortsat olieselskabernes efterforsknings- og udbygningsaktiviteter.

Det norske jack-up marked er fortsat karakteriseret ved fuld kapacitetsudnyttelse og med de fleste jack-up rigge på langsigtede kontrakter, hvilket på kort sigt reducerer tilgængeligheden af jack-up rigge på markedet.

Markedet for internationale premium jack-up rigge nyder fortsat godt af, at olieselskaberne foretrækker nyere rigge på grund af højere sikkerhed og effektivitet.

Ultradybtvandsmarkedet havde fuld kapacitetsudnyttelse i tredje kvartal 2013 på grund af en fortsat stor efterspørgsel efter moderne flydende rigge med avancerede specifikationer.

Der er indgået kontrakter for alle nybygninger i markedet med planlagt levering i 2013, og de 10 rigge med planlagt levering i 2014, der endnu ikke er på kontrakt, forventes også at finde beskæftigelse i markedet.

Maersk Drilling opnåede i tredje kvartal en femårig kontrakt for en nybygget ultra-harsh jack-up rig til levering medio 2016. Kontrakten omfatter optioner om forlængelser på op til en samlet kontraktlængde på 10 år. Den anslåede værdi af den femårige kontrakt er 812 millioner dollar.

Derudover blev kontrakten for harsh environment jack-up riggen Maersk Resilient forlænget med to år til opgaver i Storbritannien. Riggen er nu på fast kontrakt indtil medio 2016, og værdien af den toårige kontraktforlængelse er cirka 170 millioner dollar.

Endelig blev ultra-harsh jack-up riggen Mærsk Giant tildelt en etårig kontrakt i Norge med optioner om forlængelse af kontrakten på op til i alt tre år. Værdien af den faste etårige kontrakt er 137 millioner dollar.

Ved udgangen af tredje kvartal var Maersk Drillings kontraktsdækning 100 procent for resten af 2013, 90 procent for 2014, 61 procent for 2015 og 45 procent for 2016. Den samlede ordrebeholdning for Maersk Drilling ved udgangen af tredje kvartal 2013 udgør 7,7 milliarder dollar mod 7,2 milliarder på samme tidspunkt i 2012.

Maersk Drilling udvider fortsat forretningen inden for ultra-harsh segmentet og har i kvartalet bestilt yderligere en ultra-harsh jack-up rig. De samlede projektomkostninger for den nybyggede rig er 650 millioner dollar.

Med den seneste bestilling omfatter Maersk Drillings nybygningsprogram otte rigge under konstruktion og udgør en samlet investering på cirka 5,3 milliarder dollar. Ordrebogen omfatter fire ultra-harsh jack-up rigge med levering i 2014-2016. Herudover omfatter ordrebogen fire boreskibe til ultra dybtvand til levering i 2014.

Af de otte rigge under konstruktion er der indgået kontrakter med lang løbetid for alle fire jack-up rigge og de første to boreskibe. Maersk Drilling forhandler med olieselskaber om beskæftigelse for de resterende to boreskibe.

Nybygningsprogrammet er inden for budget, men leveringen af de første rigge vil blive udskudt som følge af dels forsinkelser i leveringen af udstyr og tjenesteydelser fra underleverandører og dels som resultat af et enkeltstående udstyrsrelateret uheld på det første boreskib.

I overensstemmelse med strategien undersøger Maersk Drilling mulighederne for at sælge forretningsaktiviteterne i Venezuela. Maersk Drilling ejer og driver for nuværende 10 borepramme på Lake Maracaibo.

Alle Maersk Drillings 16 jack-up rigge og flydende rigge, de 10 borepramme i Venezuela samt den af Maersk Drilling drevne semi-submersible rig var på kontrakt i tredje kvartal 2013.

Maersk Drillings operationelle driftstid i tredje kvartal var i gennemsnit 98 procent (94 procent i 2012). For midt- og dybtvandsrigge var den operationelle driftstid i gennemsnit 97 procent (88 procent i 2012), %), og for jack-up rigge var den i gennemsnit 98 procent mod 97 procent i 2012.

Kilde: A.P. Møller- Mærsk

Relateret indhold

16.07.2024Maritimedanmark.dk

Torm køber otte tankskibe og sælger et

15.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

25.06.2024Maritimedanmark.dk

Cadeler sikrer sig stor skotsk kontrakt

22.06.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted når milepæl i verdens første subside-fri havmøllepark

21.06.2024Maritimedanmark.dk

Nyt CCS-partnerskab skal forbinde havne, rørledninger og platforme

14.06.2024Maritimedanmark.dk

Stor tysk ordre til Vestas

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Ny standard for offshore marineoperationer

11.06.2024Maritimedanmark.dk

Gigantmølle på plads i Thyborøn

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark