Maersk Drilling tjente 1,4 milliarder

Maersk Drilling kom ud af de første ni måneder med et overskud på 1,4 milliarder kroner mod et overskud på 1,37 milliarder kroner i samme periode i 2011. Omsætningen steg fra 7,3 milliarder kroner i perioden i 2011 til nu 8,1 milliarder kroner.

Maersk Drilling forventer et resultat for 2012 der er lavere end i 2011, hvor det lå på 2,8 milliarder kroner, primært på grund af forsinket opstart på nye kontrakter.

Maersk Drilling leverede i årets tre første kvartaler et overskud på 1,4 milliarder kroner. Omfattende vedligeholdelse og opgradering af to rigge blev delvist opvejet af tilbageførsel af nedskriv¬ninger på 174millioner kroner.

Maersk Drillings resultat for tredje kvartal blev negativt påvirket af forsinket opstart som følge af vedligeholdel¬sesophold for to enheder på værft.

Maersk Drilling ejer 12 jack-up rigge, fire semi-submersible rigge og ti borepramme. Maersk Drilling har et nybygnings-program på syv rigge, bestående af tre ultra harsh jack-up rigge, til levering i 2014-2015 og fire ultra dybvands boreskibe, der leveres i 2013 og 2014.

Der er allerede indgået kontrakter om fire af enhederne, der giver en kontraktbeholdning på i alt 14 rig-år med en forventet omsætning på ca. 12,7 milliarder kroner.

Maersk Drilling har option på en nybygning af en ultra harsh jack-up rig og to ultra dybvands boreskibe.

Maersk Drilling har en kontraktdækning på 100 procent for resten af 2012, 97 procent for 2013 og 64 procent for 2014. Dette giver en høj grad af indtjeningsgennemsigtighed og en lavere eksponering over for markedsudsving.

Ved afslutningen af tredje kvartal 2012 udgjorde Maersk Drillings samlede omsætning på kontraktbeholdningen 33,6 milliarder kroner.

Maersk Drillings operationelle oppetid var i gennemsnit 94 procent i tredje kvartal. For de flydende rigge var den operationelle oppetid i gennemsnit 88 procent, og den operationelle oppetid for jack-up rigge var i gennemsnit 97procent. Den operationelle oppetid var negativt påvirket af startproblemer for en semi-submersible rig i juli 2012.

Kilde: A.P. Møller-Mærsk

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Semco Maritime øger omsætning og overskud

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Nyt samarbejde skal beskytte Nordsøens infrastruktur mod sabotage

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle