Maersk Drilling reducerer og fyrer flere

Sammenbruddet på oliemarkedet med ekstremt lave priser betyder nu, at Maersk Drilling reducerer forventningerne til årets driftsresultat for anden gang - nu med 75 mio. dollar - til niveauet 250-300 mio. dollar. Samtidig annoncerer Maersk Drilling afskedigelser af 150-170 ansatte på land.

Det er mindre end to måneder siden, at Maersk Drilling reducerede forventningerne til årets driftsresultat og blot et par uger siden, at afskedigelserne af mellem 250 og 300 medarbejdere offshore blev meldt ud.

Men den negative trend på markedet er fortsat lige siden med udmeldinger fra olie- og gasselskaber om yderligere reduktioner, stop for nye projekter og aflysninger af eksisterende kontrakter.

På den baggrund har Maersk Drilling igen vurderet udsigterne for resten af året og nedjusterer nu guidance for 2020 driftsresultatet (EBITDA) fra 325-375 mio. dollar til 250-300 mio. dollar.

Selskabet vil samtidig starte en proces, der skal lede til afskedigelsen af 150-170 ansatte på land.

“Med udbruddet af Covid-19 og de lavere oliepriser står vi overfor en hidtil uset virkelighed med betydelige konsekvenser for vores forretning. Vores ambition er at forblive en førende virksomhed i vores branche, og for at sikre denne position er vi nødt til at tilpasse vores omkostningsstruktur til det nuværende forretningsmiljø. Det betyder, at vi er nødt til at tage skridt til at reducere arbejdsstyrken, hvilket er uheldigt - ikke mindst i lyset af den store indsats, som vores dygtige og dedikerede medarbejdere yder, også i de sidste kritiske måneder,” udtaler Jørn Madsen, CEO i Maersk Drilling i en pressemeddelelse.

Kursen på selskabets aktier, der i forvejen er i bund, tog efter annonceringen af den reviderede guidance og afskedigelserne et mindre dyk til kurs 145,50 kr. men handels kl. 14 fortsat over dagens åbningskurs.

Kilde: Maersk Drilling

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle