Maersk Cadiz besætning i god behold
Alle 21 besætningsmedlemmer om bord på containerskibet Maersk Cadiz meldes at være i god behold, efter at nigerianske flådestyrker er nået frem til containerskibet, der befinder sig i Guineabugten godt 120 sømil sydvest for Bonny Island.
I en mail til Maritime Danmark skriver Signe Wagner, Head of Media Relations i Maersk:
”Alle 21 besætningsmedlemmer er i god behold og skibet sikret”.
“A.P. Møller - Mærsks største bekymring er besætningernes sundhed, sikkerhed og velbefindende. Vi er bekymrede over den stigende trussel fra bevæbnede angreb på handelsskibe i farvandet. Vi var meget heldige denne gang, og hele besætningen om bord på Maersk Cadiz er i god behold. Men truslen har nået et niveau, hvor de lokale regeringer og det internationale samfund må gribe til handling, for at stoppe den uacceptable situation”, siger
Palle Laursen’, Chief Technical Officer, A.P. Moller - Maersk.
Forsvarsminister Trine Bramsen bekræfter i en kommentar på Twitter, at den danske regering arbejder ihærdigt på at finde en international løsning på problemet.
”Angreb på Mærsk Cadiz understreger alvoren i Guineabugten. Derfor grund til at fortsætte dansk initiativ med at søge opbakning hos allierede til fælles maritim indsats i området. Den maritime sikkerhed er vigtig at kæmpe for”, skriver forsvarsminister Trine Bramsen.
Containerskibet blev lørdag morgen angrebet af et ukendt antal pirater. Det lykkedes piraterne at trænge om bord på containerskibet, der sejler under Singapore flag.
Antallet af piratangreb i Guineabugten har været stærkt stigende i år, og mønstret har typisk været, at piraterne forsøger at tage søfolk som gidsler, når det lykkes dem at trænge om bord.
Den 7. november angreb pirater det danske tankskib Torm Alexandra i Guineabugten. Her lykkedes det også piraterne at trænge om bord på skibet, men besætningen havde inden da søgt sikkerhed i skibets citadel - der er et særligt sikret rum, som pirater har meget vanskeligt ved at trænge ind i.
Ingen besætningsmedlemmer blev taget som gidsler, og italienske marinesoldater kunne efterfølgende befri skibet og besætningen.
Om det tilsvarende lykkedes besætningen på Maersk Cadiz at søge sikkerhed i skibets citadel, vides endnu ikke, men det forhold at alle 21 besætningsmedlemmer meldes i god behold, tyder på det.
Guineabugten betragtes som det farligste farvand at besejle for den internationale skibstrafik.
”90 procent af verdens kidnapninger til søs sker i Guineabugten, og derfor er det klart det geografiske område, der bekymrer os mest", sagde Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i sidste måned.
Redaktionen