Lokale somaliske ledere besøger fregat

For første gang har et dansk krigsskib aktivt engageret sig med den somaliske civilbefolkning. Det skete, da fregatten Iver Huitfeldt var vært for et møde med lokale ledere fra byen Caluula på Afrikas Horn

Delegationen fra Caluula bestod af borgmesteren, landsbyældste og lokale fiskere, der kom for at drøfte den generelle situation på land og status på antipirateriindsatsen. NATO-skibe har løbende været i dialog med de lokale i byen, der tidligere har været et aktivt pirateri-hotspot,. Derfor var der grobund for en god videre diskussion.

Mødet om bord på IVER blev indledt af chef, kommandørkaptajn Kristian Haumann, der takkede delegationen for deres villighed til at samarbejde. Han understregede vigtigheden af gensidig tillid mellem NATO-styrken og lokale somaliere:

”Vi er her for at bekæmpe pirateri. Vi opererer på havet, men kilden til pirateri skal findes på land - og dér har vi ikke adgang. Derfor - for at opnå bedre sikkerhed både til lands og til vands - har vi brug for de lokales hjælp. Jo mere de kan støtte og hjælpe os, jo nemmere kan vi komme af med piraterne. Et frugtbart samarbejde mellem Caluula og NATO vil skabe et sikrere lokalsamfund, og fiskerne vil igen kunne udføre deres hverv i sikkerhed, så fiskeindustrien kan blomstre”, siger Kristian Haumann

Caluulas borgmester takkede for indsatsen, men delte samtidig sin bekymring for byens fremtid. Grundet sin isolerede beliggenhed har Caluula dårlig adgang til vand og medicinsk hjælp, og det bekræftede, at problemerne i Somalia kun kan løses ved en omfattende international indsats.

Samtidig berettede fiskerne om problemer med ulovligt fiskeri i de somaliske farvande. Disse udfordringer ligger umiddelbart uden for rammerne af den nuværende NATO-operation, men de bliver stadig taget meget alvorligt. Kristian Haumann siger om dette:

”Jeg vil tage det med videre, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde en måde at hjælpe de lokale, der hjælper os med at bekæmpe piraterne. Mødet i dag har lært os, at selv den mindste støtte kan gøre en stor forskel. Og den forskel vil vi gerne gøre”, siger kommandørkaptajnen. . Udover den faglige diskussion blev der også brug for et besøg på skibets hospital. En af de landsbyældste havde medbragt sin 2-årige søn, der havde brug for medicinsk assistance. Selvom et lille barn er en usædvanlig gæst på et krigsskib, tog hele besætningen kærligt hånd om ham. Og trods de uvante omgivelser fandt drengen sig hurtigt tilpas om bord.

Efter dette succesfulde første møde med lokale ledere, planlægger Iver Huitfeldt at gennemføre lignende arrangementer, når muligheden byder sig. Jo bredere NATOs budskaber når ud, jo sværere bliver det for piraterne at operere.

Kilde: SOK

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle