Ligestillignen når til tops på hangarskib

For første gang nogensinde er en kvinde stævnet ud som chef - Commanding Officer - for et atomdrevet amerikansk hangarskib. Kommandør Amy Bauernschmidt blev udpeget som chef for hangarskibet USS Abraham Lincoln i august i fjor og startede sit første togt i mandags.

Kommandør Amy Bauernschmidt ved pressemødet 3. januar inden afgang. Foto: US Navy. .

Men den erfarne kommandør er ikke ukendt med at være den første kvinde blandt de øverste på et skib i den amerikanske flåde. Således var hun også den første kvinde, der blev udnævnt som næstkommanderende på et amerikansk hangarskib - det samme, som hun nu er chef for.

Og så var hun iøvrigt også uddannet på det første hold fra USA´s flådeakademi, der i 1994 tillod kvinder at tjene om bord på krigsskibe og fly.

Amy Bauernschmidt startede sin karriere i den amerikanske flåde som helikopterpilot, men skiftede efter mere end 3.000 flyvetimer cockpittet ud med kommandobroen.

Mandag drog hun så ud med USS Abraham Lincoln, der efter et marathon togt i 2019 på 295 dage i Mellemøsten har ligget i flådebasen i San Diego, Californien. Det var det længste togt, noget amerikansk hangarskib har været på siden Vietnam-krigen.

Kilde: Maritime Executive

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023