Lauritzen-prisen uddeles 13. september

De nominerede skuespillere til Lauritzen-prisen 2012 - til både en mandlig og en kvindelig skuespiller - er: Nikolaj Lie Kaas, Bent Mejding, Peter Plaugborg, Marianne Høgsbro, Sidse Babett Knudsen og Cecilie Stenspil.

Hvem der modtager priserne, der er på 250.000 kroner, afsløres først ved prisuddelingen, der foregår den 13. september på Store Scene i Skuespilhuset.

Foruden Lauritzen-prisen uddeles også fire andre priser, som blev introduceret for første gang sidste år. Det drejer sig om Visionsprisen på 100.000 kr., Backstage-prisen på 50.000 kr., Wauw-prisen på 30.000 kr. og Believe-in-You-prisen på 10.000 kr. til to unge talenter. Der er ingen nominerede i disse kategorier, og prismodtagerne her offentliggøres ligeledes først ved prisuddelingen (læs om priserne bagerst).

Prismodtagerne i alle kategorier udvælges af en priskomité bestående af teaterkritiker Lars C. W. Wallenberg, teater- og filmkritiker Rikke Rottensten, sceneinstruktør Geir Sveaass, rektor på Den Danske Filmskole, Poul Nesgaard, Jan Lauritzen som repræsentant for Lauritzen-slægten, Lauritzen Fondens formand Jens Ditlev Lauritzen og fra i år teaterchef Kasper Wilton fra Folketeatret og dramachef i DR-Kultur, Piv Bernth.

Lauritzen-prisen er blevet uddelt hvert år siden 1993 - og før det som Henkel-prisen til kvindelige skuespillere fra 1965. Den samlede præmiesum for alle priser løber op i kr. 740.000 kr.

Lauritzen-prisen er skænket af Lauritzen Fonden, som er en erhvervsdrivende fond med almennyttige aktiviteter, der bl.a. støtter en række humanitære og sociale aktiviteter, kultur og dansk foretagsomhed samt yder legater til fremme af søfartens interesser.

Kilde: Lauritzen Fonden

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Verdens første ammoniak-bunkring terminal på vej

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Blue Water overskud på 147 mio. kr.

24.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security havne og skibssikkerhed.

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle