Kriseramt industri får ny statsstøtte

Sydkoreas lovgivere har netop givet grønt lys til etableringen af et statsligt selskab, der har til formål at give statsstøtte til landets skrantende rederi og værftsindustri. Danske Rederier følger udviklingen tæt, siger direktør Jacob K. Clasen til Maritime Danmark.

Sydkorea har besluttet at kombinere tre eksisterende enheder til en ny stærk statsejet institution, der har til formål at yde statsstøtte til landets rederi- og skibsbygningsindustri, der har ligget mere eller mindre underdrejet efter finanskrisen med kollapset af landets største rederi, Hanjin, som det mest spektakulære offer.

Den nye enhed, der blev godkendt på et regeringsmøde umiddelbart inden nytår, får navnet Korea Maritime Corporation og bliver polstret med en kapital på 4,7 mia dollar, som skal bruges til at understøtte rederiers investeringer i skibe, terminaler og sale-and-lease-back arrangementer, skriver Fairplay.

Sydkorea har en lang tradition for at yde statsstøtte til sin maritime industri. Et forhold, der ved flere lejligheder er blevet betegnet som konkurrenceforvridende støtte af EU og medlemslandene, herunder Danmark.

“Vi følger udviklingen i Sydkorea nøje i tæt dialog med den danske ambassade i Seoul. Det er vigtigt for vores medlemmer, at den statslige involvering ikke bidrager væsentligt til, at der bygges skibe uden kommercielt formål. Det er for tidligt at sige, om det seneste tiltag kommer til at forvride markedet i et omfang, hvor politiske initiativer fra EU’s side er nødvendige,” siger Jacob K. Clasen, direktør i Danske Rederier, til Maritime Danmark.

Sydkoreas største rederi, Hyundai Merchant Marine, har tidligere oplyst til Fairplay, at selskabet kan modtage støtte fra den nye statsstøtte-selskab for at kunne realisere sine planer om bestille nye skibe og erhverve terminaler.

Hyundai´s topchef Yoo Chang-Keun sagde ifølge TradeWinds i sin nytårshilsen til rederiets medarbejdere, at han har planer om at fordoble rederiets kapacitet frem mod 2022.

Der har sidste år været rygtet planer om bestillingen af 12-14 containerskibe på op til 22.000 TEU, men vurderingen har været, at det næppe vil kunne gennemføres uden støtte fra Korea Maritime Corporations statsstøtte midler.

Redaktionen

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle