Kinesere køber tårnfabrik af Vestas

Den kinesiske producent af vindmølletårne, Titan Wind Energi, køber tårnfabrikken ’Vestas Towers’ som det danske selskab i januar besluttede at lukke med udgangen af september måned. Det sikrer mindst 120 arbejdspladser på virksomheden i Varde.

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at udtrykke en stor tak til medarbejderne på tårnfabrikken i Varde, der har arbejdet loyalt for Vestas i en periode med uvished. Jeg er meget glad for, at mange af disse dygtige medarbejdere nu kan fortsætte med at arbejde i Varde for en af Vestas’ betroede samarbejdspartnere”, siger Ditlev Engel, CEO i Vestas.

Vestas har i mange år samarbejdet med Titan Wind Energi, der med fodfæste i Danmark vil indtage Europa. Tårnfabrikken i Varde har siden 2006 brugt Titan Wind Energi som underleverandør og Titan har det meste af sin viden fra Vestas Towers.

”Med vores danske tårnfabrik får vi mulighed for at servicere og udvide vores europæiske kundegrundlag. Placeringen af vores europæiske hovedsæde i Danmark er optimal, fordi landet er omdrejningspunkt for den globale vindindustri. Vi bliver del af en ekstremt stærk industri med adgang til dygtige medarbejdere, potentielle kunder og leverandører samt førende udviklings- og test-faciliteter”, skriver Mr. Yan Junxu, Præsident for Titan Wind Energy i en pressemeddelelse.

Langvarige forhandlinger endte i aftes med underskrivelse af aftalen, som er faldet på plads i forbindelse med det forestående besøg af Kinas præsident.

Vestas vil de kommende år blive en af den nye ejers store kunder. En aftale fra 2011 forpligtiger Vestas til over tre år at købe mindst 185 enheder i 2012 og mindst 350 enheder i hvert af de kommende to år.

Kilde: jv.dk

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou skal rådgive tysk havvindselskab

16.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service i US-partnerskab om nyt vindinstallationsfartøj

14.03.2024Maritimedanmark.dk

TotalEnergies er få dage fra at genåbne Tyra II

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle