Japansk sushi-mester vild med norsk fisk
Masayoshi Kazato er en af Japans bedste sushi-kokke og udbreder den lange japanske sushi-tradition på en verdensturné for at dele sin viden. I den forbindelse har han besøgt Skandinavien. Masayoshi Kazatos besøgte også den norske ambassade i København, hvor danske kokke fik gode råd.
Masayoshi Kazato mødtes med mere end 60 svenske kokke til en workshop i den japanske ambassadørs bolig i Stockholm. Noges Sjømatråd var råvareleverandør og Linje Kjelstrup kom med et oplæg omkring historien om den norske laks, som svømmede ind i den japanske sushi-tradition.
“Kazato fulgte op med at understrege, at laks er et både sundt og bæredygtigt produkt. Kazato har troværdighed og tyngde, så det kan være meget vigtigt, at han taler så varmt for norsk fisk og skaldyr som han gør”, siger Line Kjelstrup ifølge seafood.no.
Kazato er administrerende direktør for All Japan Sushi Association, som beskæftiger sig med at bevare den kunst, det er at lave sushi.
Kilde: seafood.no