Hvidbjørnen og Ejnar Mikkelsen på øvelse

Et brændende skib, savnede besætningsmedlemmer og indtrængende vand. Det var nogle af de nødsituationer Hvidbjørnen og Ejnar Mikkelsen trænede i at håndtere, da de i sidste uge var på øvelse sammen.

En af søværnets opgaver er at redde nødstedte fra brændende eller synkende skibe. Redningsprocedurerne skal øves, så mandskabet er klar, når nødopkaldet lyder over radioen.

Derfor øvede inspektionsskibet Hvidbjørnen og inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen sammen i Bredefjord nord for den vestgrønlandske by Narsaq.

Øvelsen startede om morgenen, og scenariet var et fiskeskib i nød. Arktisk Kommando modtog et opkald fra Ejnar Mikkelsen, der spillede rollen som fiskeskibet Pegasus, der var sejlet ind i et isfjeld. Pegasus, som har en besætning på fem mand, var brudt i brand, og to maskinfolk savnedes. Arktisk Kommando sendte derfor inspektionsskibet Hvidbjørnen.

Efter en times sejlads kunne Hvidbjørnen lægge sig på siden af det nødstedte fiskeskib, klar til indsats. De første, der blev sendt over på

Pegasus, var Hvidbjørnens indsatsholdet, som er trænet i at bekæmpe brande, stoppe lækager og yde førstehjælp.

Efter kort tid om bord blev det klart for Hvidbjørnens indsatsleder, at meget var galt. Ud over brand og tilskadekomne personer var der også konstateret vandindtrængen. Nu måtte der handles hurtigt.

Lænsegrej og røgdykkere blev bragt om bord på det brændende skib sammen med lægelig assistance. Efter en halv times målrettet indsats fra Hvidbjørnens side, begyndte det at lysne. Branden blev slukket, lækken stoppet og de to tilskadekomne blev bragt til Hvidbjørnens hospital for videre behandling. Herefter sluttede første øvelsesscenarie.

Men selve dagen var langtfra slut. Der var nemlig flere, der skulle øve de opgaver, enhederne møder i Nordatlanten.

For at træne Hvidbjørns chefelev, foretog skibene slæbeøvelser, og herefter var Hvidbjørnens helikopter uddannelsesplatform for begge skibes redningsdykkere.

Dykkerne trænede redning af dukker samt hinanden og prøvede også hoist fra helikopter, hvor de blev hejst ned på skibsdækket.

Kilde: SOK

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle