Hirtshals opruster med kraftig slæbebåd

Hirtshals Havn har anskaffet sig en ny kraftig slæbebåd, der er i stand til at hjælpe flere store skibe med at komme til og fra kaj, selv under besværlige vindforhold. Den nye slæbebåd erstatter havnens nuværende slæbebåd der er bygget i 1979, og har gjort tjeneste i havnen siden 2005.

Foto: Hirtshals Havn

Den ny slæbebåd med navnet Sibba er netop ankommet fra Tyrkiet til Hirtshals Havn efter en godt tre uger lang sejlads fra Tyrkiet.

”Vores gamle slæbebåd var ikke tidssvarende, fordi den ikke var stærk nok til at imødekomme vores behov. Som de fleste ved, blæser det fra tid til anden meget kraftigt i Hirtshals, og vi har naturligvis et ønske om at styrke sikkerheden for eksisterende og kommende kunder. Det bliver endnu vigtigere i de kommende år, fordi havneudvidelsen betyder, at større skibe kan anløbe havnen”, siger Per Holm Nørgaard, CEO ved Hirtshals Havn.

Sibba skal i første omgang primært hjælpe store færger, der skal til eller fra kaj, når vindforholdene er ugunstige.

Færgerne er i dag større end tidligere, og Hirtshals Havn kan yde en bedre service over for færgerederierne og kommende kunder, fordi den nye slæbebåd er betydeligt stærkere end den gamle.

-”Kaptajnerne på færgerne har stor erfaring med at besejle Hirtshals Havn, som kan være en vanskelig størrelse, når der er hård vind. Men det er langt fra alle kaptajner, der har de samme erfaringer, og der er ingen tvivl om, at vores strategi om at tiltrække flere store fartøjer, når havnen er blevet udvidet, gør det nødvendigt at have en moderne slæbebåd med masser af kræfter”, siger Robert Hansen, Master Mariner and Fleet Manager hos Hirtshals Havn.

Han tilføjer, at Sibba er mere grøn end den gamle slæbebåd, fordi motoren er nyere og underlagt mere strikse miljøkrav og dermed udleder mindre CO2.

Den nye slæbebåd er af typen ASD og 18,7 meter lang og 9,2 meter bred. Den har et pæletræk på over 30 ton, hvilket er mere end dobbelt så meget som den gamle.

”Vi har købt en slæbebåd, der er blevet grundigt testet, og som kan fungere under de vindforhold, der er i Hirtshals. Vi har afsøgt markedet gennem de seneste to år og set flere både for at sikre os, at vi fik den rigtige kvalitet. Vi er overbeviste om, at vi med Sibba har fundet en slæbebåd, der passer til vores behov både i dag og i fremtiden”, siger Robert Hansen.

Hirtshals Havn er en af de få danske havne, som har et fast tilbud om slæbebådsservice, og som kan assistere med få timers varsel.

-mauh

Artikler

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn øger milliardgæld

Copyright 2023