Helt nye medlemmer fik ilddåb til søs

En øveaften til søs med et hold uddannelsesgaster ved Marinehjemmeværnet i Kalundborg tog en brat drejning, da virkeligheden bankede på, og besætningen måtte ud på en rigtig opgave for Forsvaret.

En besætning på 13 mand m/k var tirsdag aften på en smuk aftensejlads, og et par stykker af dem var helt nye medlemmer – også kaldet uddannelsesgaster.

De nye folk, som skulle forberedes til Marinehjemmeværnets kursus i sømandskab; ’dæksgastkurset’, var med ude og snuse til disciplinerne ’mand over bord’ og ’udlægning af flydespærring’, da fartøjet, MHV 912 Holger Danske, blev kaldt op af Forsvarets Operationscenter.

”Det var en 30 fods motorsejler, som havde motorproblemer i Storebælt,” siger fartøjsfører, løjtnant Flemming Buch, der selvfølgelig straks afbrød aftenens øvelser og satte kursen mod den uheldige lystsejler.

Holger Danske lå og øvede i Kalundborg Fjord, og der var en times sejlads ud til havaristen, som lå ved ’Rute Tango’ – dybtvandsruten for den tunge skibstrafik – tæt ved Hatter Barn ud for Samsø.

”Vi har nu fået etableret et slæb og trækker de tre mand og deres båd til Nyby Havn på Røsnæs, og de er ganske glade og tilfredse”, fortæller Flemming Buch i telefonen fra Holger Danske om aftenens udramatiske indsats, som er foregået i roligt vejr.

Og når det hele nu ikke har været mere dramatisk, så kan Flemming Buch da også godt glæde sig over de ekstra erfaringer, de nye gaster har fået

”Det er blevet en rigtig god aften, hvor de har fået prøvet noget andet, og det er en udmærket erfaring at få med videre, understreger fartøjsføreren, som dog må byde sin besætning et par timers forlængelse af aftensejladsen på den konto, men heldigvis på en smuk aften”.

Kilde: Marinehjemmeværnet

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle