Grimaldi Lines runder 25 år i Esbjerg

I 1998 valgte det italienske rederi Grimaldi Lines at anløbe Esbjerg for første gang. Lige siden har rederiets ro-ro-skibe regelmæssigt lagt til kaj i havnen, hvor skibsagenten Niels Winther & Co. har bistået med losning og lastning af nye biler, containere, ro-ro-enheder og alle former for projektlast.

Foto: Grimaldi Lines.

”Det begyndte med den europæiske kystlinje, og herefter er det gået slag i slag med først Vestafrika og Sydamerika, sidenhen også Nordamerika,” siger Henrik Otto Jensen, direktør og indehaver af Niels Winther & Co.

Seneste skud på stammen er Asien og Oceanien, der netop er føjet til rutekortet. Dermed er der nu direkte forbindelse fra Esbjerg til seks kontinenter med Grimaldi Lines.

”Grimaldi Lines satte kæmpeskibe ind på den europæiske kystlinje, hvilket dengang var helt uhørt. I dag ligner rutekortet nærmest Londons undergrund med regelmæssige forbindelser på kryds og tværs. For Niels Winther & Co. har det betydet, at vi er gået fra at være regionale til at være globale”, siger Henrik Otto Jensen.

Dennis Jul Pedersen, direktør i Esbjerg Havn, har stor respekt for den udvikling, Grimaldi Lines har været igennem.

’Grimaldi Lines startede på Esbjerg havn for 25 år siden, hvor aktivitetsniveauet var meget lavt. I dag tilbyder de det absolut største rutenetværk. Denne mulighed for at nå nye markeder er unik, og skal samtidig ses i forhold til, at netop Grimaldi Lines er meget langt fremme, når det drejer sig om klimavenlig søtransport”, siger Dennis Jul Pedersen.

-mauh

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023