Greenpeace-aktivister får amnesti

Anne Mie Roer Jensen og 29 andre bliver omfattet af den generelle amnesti, for personer, der er anklaget for hooliganisme, som det russiske parlament, Dumaen, har vedtaget. Forslaget skal dog gennem endnu en afstemning senere på dagen, men resultatet forventes at blive det samme.

”Vi er enormt lettede på Anne Mie og vores andre venner og kollegers vegne. Men vi føler ingen grund til at fejre, at vores folk har været udsat for politisk motiverede anklager og siddet fængslet to måneder i strid med international ret, ” siger arktisansvarlig i Greenpeace, Jon Burgwald.

Dumaen har lavet en række tilføjelser til loven, så den i modsætning til det først udmeldte kommer til at omfatte Anne Mie Roer Jensen og de 29 andre, der fortsat er i Rusland løsladt mod kaution. Afstemningen har fundet sted og den endelige offentliggørelse af afstemningsresultatet finder sted klokken 13 dansk tid.

Selv om aktivisterne nu slipper for tiltale, er det uvist, hvornår de får lov til at forlade Rusland, da der jo ikke formeldt er sket indrejse og aktivisterne derfor ikke har visum til landet. Der er ingen, der lige nu tør gætte på, hvor lang tid, det tager at få papirarbejdet færdigt.

Anne Mie Roer Jensen modtog fredag i sidste uge et brev fra den russiske anklagemyndighed med en besked om, at hun ikke kunne komme hjem. Den Internationale Havretsdomstol har dømt Rusland til at løslade de 30 Greenpeace-aktivister og Greenpeace-skibet Arctic Sunrise.

Anne Mie Roer Jensen og 29 andre Greenpeace-aktivister, besætningsmedlemmer og freelance-fotografer blev taget til fange af bevæbnede, russiske specialstyrker den 18. september efter en fredelig protest mod en Gazprom-boreplatform i Arktis.

Skibet, Arctic Sunrise, blev bugseret til Murmansk, hvor de 30 personer fem dage efter ankomsten blev fængslet. Efter 63 dage i fængsel blev Anne Mie Roer Jensen løsladt mod kaution den 21. november, dog uden at måtte forlade landet.

Kilde: Greenpeace

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle