Genoplivning af spritruter undersøges

Mulighederne for at genoplive den grænseoverskridende passagerskibstrafik i området Lillebælt, Det Sydfynske Øhav, Flensborg Fjord og Eckernförde Fjord skal undersøges yderligere. Det dansk-tyske INTERREG-udvalg vil give en tillægsbevilling på cirka 75.000 kroner til forprojektet ”Østersøruter”.

Udvalget, der administrerer EU’s INTERREG-pulje til grænseoverskridende regionale aktiviteter, vil samtidig forlænge undersøgelsesperioden med otte måneder til udgangen af næste år. Baggrunden for forlængelsen er, at indsamlingen af viden om, hvordan man kan udnytte allerede eksisterende skibsruter og undersøge mulighederne for nye ruter, skal gennemføres i et større omfang end oprindeligt planlagt.

Samtidig skal der blandt andet gennemføres en større spørgeskema-undersøgelse i de berørte havne på begge sider af grænsen. Resultaterne heraf skal bruges til en konference og workshops for at klarlægge, hvorvidt og hvordan planerne om at genoplive passagerskibsfarten i Østersøområdet kan ske.

Hvis projektet, der har en rammebevilling på godt 600.000 kroner, resulterer i etablering af et netværk af ruter, der kan binde den dansk-tyske region sammen via vandvejen, vil det have betydning for turismeudviklingen i området og for den maritime industri i den dansk-tyske region. Det fremgår af ansøgningen fra projektpartnerne bag planerne.

Siden 1999, hvor de såkaldte spritruter blev indstillet, har det ikke været muligt for turister og andre passagerer at tage færgen mellem syddanske og nordtyske byer og øer.

Der har tidligere været forsøg på at genoplive passagerskibsfarten, men de er strandet på grund af manglende opbakning blandt de vigtigste aktører samt strenge internationale regler. Men med det nye projekt er det lykkedes at samle alle de relevante parter fra offentlige myndigheder og erhvervs- og turistcentre til rederier og havne på begge sider af grænsen.

Bag ’Østersøruter’ står følgende projektpartnere:

Ærø Kommune Naturturisme I/S SET – Sønderborg Erhvervs- & Turistcenter Videnscenter for kystturisme Stadt Flensburg Stadtwerke Eckernförde GmbH WiREG mbH

Programmet INTERREG 4A Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N. støtter det grænseoverskridende samarbejde med Region Syddanmark og Region Schleswig og K.E.R.N. (Kreis Schleswig-Flensburg, Nordfriesland, Rendsburg-Eckernförde og byerne Kiel, Flensburg og Neumünster).

INTERREG-programmet 4A har i alt 330 millioner kroner til rådighed til at støtte grænseoverskridende projekter. Det er medfinansieret af EU’s Fond for Regional Udvikling.

Kilde: Region Sydjylland

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle