Fremtidens vindenergi afgøres i Esbjerg

Onsdag den 27. juni vil de fremtidige regler for offshore vind blive sat i søen ved et intensivt endagsseminar i Esbjerg. Beslutningstagere fra den internationale standardiseringsorganisation ISO mødes hos VIKING Life-Saving Equipment. Målet er at give dansk offshore vindindustri en mulighed for direkte indflydelse på de regler, der skal gælde i fremtiden.

Arkivfoto.

”Det er et stort klap på skulderen til den danske offshore vindindustri, at ISO TC8 har valgt at lægge deres styregruppemøde i Danmark. Vi vil med seminaret give danske virksomheder en helt unik mulighed for at påvirke de centrale internationale beslutningstagere og få indflydelse på fremtidens standarder indenfor netop deres sektor”, siger Henrik Uhd Christensen, Adm. Direktør for VIKING Life-Saving Equipment.

I samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling er VIKING vært ved seminaret, der tæller ISOs globale strategiske styregruppe Skibs- og Marineteknologi (TC8) samt ledende erhvervsfolk og beslutningstagere indenfor den danske maritime- og offshorebranche.

Temaet er de særlige forhold, der er gældende for offshore vindenergi. Dette marked har globalt en værdi på omkring 90 milliarder Euro, og der er en forventet stigning i kapaciteten fra de nuværende cirka 7 GigaWatt til minimum 50 GigaWatt omkring 2020 - dette alene for Europa eller nærmere bestemt Nordsøen og det Irske Hav.

På seminaret vil der være præsentationer fra en række virksomheder og organisationer indenfor branchen, blandt andet DONG Energy, SubC Partner, Falck Nutec og Søfartsstyrelsen. Seminaret er derfor også et udstillingsvindue for de mange markedsførende kompetencer, danske virksomheder har indenfor dette felt.

VIKING er en førende producent af sikkerhedsudstyr til offshorebranchen og har netop lanceret en arbejdsdragt skræddersyet til forholdene i havvindmølleparker. Kent Mølsted Jørgensen, der er Rules & Regulations Manager hos VIKING, er tovholder i en ISO arbejdsgruppe, der samarbejder tæt med FN's agentur for international maritim sikkerhed (IMO) ved udarbejdelsen af internationale standarder for skibs-og marineteknologi.

Pressen og interesserede virksomheder er velkomne til at deltage i seminaret, der er gratis og finder sted i tidsrummet 14.00-19.00 den 27. juni hos VIKING Life-Saving Equipment A/S, Sædding Ringvej 13 i Esbjerg. Tilmelding er nødvendig og skal ske senest d. 21. juni til PR & Marketing Manager Lone Aaboe Jessen på laj@viking-life.com.

Kilde:viking-life.com

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle