Fremgangen fortsætter for Aarhus Havn

Aarhus Havn har i første halvår 2022 oplevet en vækst på cirka 7,5 pct. i den samlede godsomsætning målt i ton. Sammenlignet med 2021 er det især containerdrift, fast bulk og krydstogtanløb, der er i fremgang, oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Thomas Haber Borch, CEO i Aarhus Havn, venter flad udvikling resten af året efter fremgang i 1. halvår. Foto: Aarhus Havn..

Aarhus Havn har i første halvår af 2022 håndteret endnu større mængder gods end i et ellers travlt 2021. Samlet har havnen håndteret knap 5,3 mio. ton gods i de første seks måneder af året, og det er en vækst på 7,5 pct.

Containerhåndteringen er et af de store forretningsområder på Aarhus Havn, som er landets største på netop dette område. Og antallet af håndterede containere er steget i første halvår 2022, hvor 361.545 teu har været igennem havnen, hvilket er en vækst på 1,67 procentpoint sammenlignet med de første seks måneder af 2021.

“Den flotte fremgang viser, at Aarhus Havn har en stærk markedsposition, som mange virksomheder vælger at bruge til både import og eksport. Det er vi selvfølgelig glade for. Det betyder nemlig også fremgang for Aarhus, Østjylland og resten af landet. Men på grund af de usikkerheder, der er i den globale økonomi lige nu, forventer vi dog, at udviklingen bliver mere flad i resten af året, siger Thomas Haber Borch, der er CEO i Aarhus Havn.

Men stigende godsmængder og flere aktører, der gerne vil slå sig ned på havnen, kniber det efterhånden med pladsen.

“Vi har tidligere i år lavet en ny aftale med Royal Arctic Line, der øger antallet af containere med 5-10 procent. Og med både eksisterende og nye kunder, der skal bruge plads, begynder vores kapacitet at være fyldt godt op. Samtidig har vi generelt godset liggende i længere perioder end tidligere på grund af de logistikforandringer, der er skabt i kølvandet på Corona, og det kræver også ekstra plads,” siger havnedirektøren.

En omfattende plan for udvidelse af Aarhus Havn er blevet mødt af kritik fra flere sider, men støttes fortsat af et flertal i Aarhus Byråd.

Kilde: Aarhus Havn.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023