Franskmænd spiser mere røget laks
Norsk laks er mere og mere populært i Frankrig, men primært blandt folk med de laveste indkomster. Det viser tal fra Sjømatrådet. Trods stigende priser i Europa har Frankrig aldrig haft et større forbrug af laks som i 2012.
“Væksten på 12 procent mellem 2011 til 2012 viser, at der er en stærk vækst i efterspørgslen, som er en fortsættelse af en langsigtet tendens”, siger Paul Aandahl, senioranalytiker i Sjømatrådet.
Om væksten i den franske efterspørgsel siger Aandahl:
“For røget laks var værdien fem gange større end for fersk, med en vækst på 22 procent”. Han tilføjer, at der at tale om en trend og derfor vil væksten højst sandsynligt fortsætte.
Tallene viser også, at det er blandt franskmænd med de laveste indkomster, der har oplevet størst stigning i købelysten hvad angår laks.
“Dem med største købekraft tegner sig for 17 procent af den mængde, og middelklassen tegner sig for 70 procent. Der er næsten ingen ændring for dem med den største købekraft. Lavere middelklasse har aldrig købt så meget, og de svageste købte mere”, siger han.
Kilde: Kyst.no