Fra nytår kan du blive FIT4SEA

Sundhed og fysisk aktivitet er altafgørende for søfarendes mentale og fysiske trivsel – ikke mindst under en corona-pandemi. SEA HEALTH & WELFARE lancerer 1. januar en ny digital og mobilvenlig løsning, der gør det både nemmere og sjovere for søfarende at dyrke motion ombord.

Foto: SEA HEALTH & WELFARE.

”Med den nye digitale løsning får hver søfarende nu sin egen FIT4SEA profil og mulighed for selv at indberette aktiviteter og resultater. Det vil være meget nemmere at være med, og det kræver ikke en masse koordination på skibet at indberette resultaterne. Netop det at det bliver nemmere, vurderer vi, vil være med til at motivere endnu flere til at dyrke motion ombord”, siger Pernille Voigt Nordstrand, sundhedsfremmekonsulent i SHW.

Fysisk aktivitet mens man er ombord, hvad end det er i kortere eller længere perioder, er vigtig for søfarendes mentale og fysiske trivsel.

”Der er stort set ingen ulemper ved at være fysisk aktiv. Rammerne for hvor let eller svært, det er at dyrke motion ombord, kan variere fra skib til skib. Men en huskeregel er, at lidt motion altid er bedre end intet. Udover at det giver den enkelte fysisk styrke og mentalt overskud, så styrker motionen også fællesskabet og dermed trivslen ombord. Det er altid vigtigt, men er blevet endnu vigtigere under pandemien, hvor søfarende har været om bord i meget lange perioder”, siger Pernille Voigt Nordstrand.

På sigt er det meningen, at der skal etableres et digitalt ”community”, som en del af FIT4SEA, lige som vi fx kender fra især Facebookgrupper. Hensigten med den nye digitale udgave af FIT4SEA er, at søfarende skal kunne følge med i deres kollegers aktiviteter og placeringer i FIT4SEA, heppe på hinanden og motivere og inspirere hinanden til at være aktive til søs.

Men ikke nok med det, så skal skibene/I også kunne følge med i deres konkurrenters placering og aktiviteter i FIT4SEA. Alt sammen for en følelse af mere fællesskab, sammenhold og venlig konkurrere.

Den nye digitale løsning er udviklet med afsæt i søfarendes erfaringer og ideer og den nye løsning er løbende blevet testet af søfarende.

Det nye FIT4SEA website åbner den 1. januar.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023