Første tyske LNG-terminal indviet
Tyskland har i løbet af blot ti måneder bygget en ny LNG-terminal, der netop er blevet indviet i Wilhelmshaven. Landet er på desperat jagt efter alternative leverandører som afløsning for russisk gas, og den nye terminal kan kan modtage nok til at dække seks pct. af det tyske naturgas forbrug.
Hele projektet - fra de første streger til åbningen - er blevet gennemført på knap 10 måneder af havneselskabet Niedersachsen Ports, transmissionssystem-operatøren Open Grid Europe og Uniper, der også driver terminalen, skriver mediet Schiff & Hafen.
Anlægget, Voslapper Groden, er også forberedt til at kunne yde et stort bidrag til dekarboniseringen af tysk industri ved at lægge kaj til import af grøn ammoniak og produktion af grøn brint.
“Efter kun ti måneders projekttid åbner vi i dag Tysklands første LNG-terminal i Wilhelmshaven. Det viser, hvad der er muligt i Tyskland og bør være et forbillede for andre energiomstillingsprojekter,” udtaler professor Klaus-Dieter Maubach, der er adm. direktør for Uniper.
Den nyanlagte dybvandshavn kan tilgås af LNG-tankskibe af alle størrelser uanset tidevandet. LNG-en ledes fra skibene til et anlæg, hvor den genforgasses, inden den sendes ud i Tysklands gasnetværk via en 26 km. lang forbindelseslinje.
Tyskland hører til blandt de lande i Europa, hvor naturgas spiller en meget stor rolle i landets energiforsyning og er derfor særdeles hårdt ramt af nedgangen i gasimporten fra Rusland.
Kilde: Schiff & Hafen.