Fond uddeler 8,6 millioner kroner

Den Danske Maritime Fond har ved årets første uddelingsrunde bevilget 8,6 millioner kroner til Det Blå Danmark til 11 projekter. I januar blev en ny kampagne lanceret for at tiltrække flere maritime iværksættere og entreprenører. Omdrejningspunktet er øremærket risikovillig kapital til start ups i den tidlige fase.

En stor del af årets første uddeling er gået til maritime iværksættere og entreprenører. Således er fem start ups fundet så interessante, at de har fået high risk seed funding. Herudover er tre almennyttige projekter blevet tildelt støtte, hvor aktiviteterne indirekte og meget relevant også understøtter iværksætteri i Det Blå Denmark.

Erhvervsprojekter

Magfu ApS har fået støtte til at udvikle prototype af en autonomt sejlende havvindturbine. Slutmålet er en havvindturbine i fuld skala, der kan producere 3,5 tons hydrogen ombord per døgn. Hydrogen, som enten i sig selv eller videreforarbejdet kan benyttes som brændstof til den maritime sektor. Tanken er, at en stor flåde af havvindturbiner skal sejle rundt langt ude på havet i fx Nordsøen for at generere fremtidens brændstoffer. Læs mere om projektet her.

Aprendio ApS har fået støtte til at bygge og markedsføre en markedspladsplatform indenfor maritim træning. Aprendio skal gøre det muligt for træningsleverandører at skabe og levere en unik læringsoplevelse, som en kombination af teori og praktiske øvelser, der kan tilgås hele døgnet uanset hvor man befinder sig, fx på et skib. Platformen udvikles i tæt samarbejde med træningsleverandører og slutbrugere. Læs mere om projektet her.

CleanQuote har fået støtte til at videreudvikle virksomhedens eksisterende handelsplatform, der gør det muligt at indkøbe materialer til fx rensning af skroget (støttet af Fonden i 2018). Det nye projekt skal udvikle en række yderligere funktionaliteter, der skal gøre det muligt at samle og automatisere alle de eksisterende opgaver i værdikæden omkring rengøring (indkøb af kemikalier, bestilling af rengøringshold, lagerlister ombord, proaktiv lagerstyring, osv). Læs mere om projektet her.

Nautimated har fået støtte til at udvikle et nyt modul til en eksisterende indkøbsportal, der i dag primært henvender sig til skibsværfter og deres kunder. Det nye modul skal hjælpe parterne i forsyningskæden med at dokumentere det CO2-forbrug, der er bundet op på egne aktiviteter samt aktiviteter, der trækker spor bagud i forsyningskæden. Læs mere om projektet her.

Monopulse ApS har fået støtte til at udvikle et system kaldet SmartSAR, der på en ny og mere automatiseret måde kan bistå aktører på eftersøgnings- og redningsområdet ved hjælp af autonome droner, der på egen hånd afsøger og rapporterer tilbage til skibet. Læs mere om projektet her.

Almennyttige projekter Foreningen til drift af TechBBQ har igen i år fået støtte til den maritime del af TechBBQ Summit i september 2022. Projektet har i år et særligt fokus på at føre danske maritime iværksættere sammen med investorer og store maritime virksomheder, der kan hjælpe med at teste nye teknologier. Der er planer om et stort maritimt område med en udstilling, store foredrag, mindre workshops samt muligheder for networking. Læs mere om projektet her.

Tomorrow Collective ApS har igen i år fået støtte til at udvikle et nyt område, Sea Tomorrow, på Tomorrow Festival, der afholdes den 26.-27. august 2022. Sea Tomorrow indebærer et innovativt maritimt expo-område, der skal showcase den maritime sektors projekter indenfor den grønne omstilling. Området har til formål at bevidstgøre danskerne om den maritime industris afgørende rolle i den grønne omstilling samt synliggøre og positionere Det Blå Danmarks teknologiske innovationskraft og overordnede klimaindsats. Derudover vil de maritime partnere deltage i Tomorrow Summit. Læs mere om projektet her.

CBS EXECUTIVE FONDEN har fået støtte til at udvikle en ny ’Blue Board Leadership’-uddannelse, der er rettet mod kommende og nuværende bestyrelsesmedlemmer i den danske maritime sektor. Målgruppen for uddannelsen er bestyrelsesmedlemmer, c-suite ledere samt ejere, der varetager selskabets interesser. Læs mere om projektet her.

DTU Management har fået støtte til et globalt acceleratorprogram for grønne maritime iværksættere. Programmet fokuserer på at fremme maritimt iværksætteri, innovation og eksport ved at give virksomheder, iværksættere, forskere og studerende adgang til viden og sparring med afsæt i teknologiske og maritime hotspots i USA. Målet med platformen er at fremme grønne maritime løsninger samt udvikle og vækste Det Blå Danmark. Læs mere om projektet her.

DTU Aqua har fået støtte til at udvikle en standardiseret protokol, der skal udpege og afgrænse et såkaldt ’Same-Risk-Area’. Et Same Risk Area er et geografisk afgrænset område, hvor den naturlige spredning af marine arter er så stor, at skibsfarten kun bidrager minimalt til øget risiko for spredning af marine arter, og hvor skibe, der sejler i fast rutefart i området fx færger og forsyningsskibe, principielt kan søge dispensation om internationale krav om rensning af ballastvand. Læs mere om projektet her.

DTU Mekanik har fået støtte til et forskningsprojekt, der skal udvikle og forbedre et effektivt Open Source-værktøj, som den maritime industri og konsulentvirksomheder nemt kan bruge til at beregne seakeeping egenskaber og forøget bølgemodstand for almindelige skibe samt for fremtidens skibe med betydelig vindfremdrivning fra sejl, rotor eller drage. Læs mere om projektet her.

Støtte til de almennyttige projekter ovenfor er bl.a. muliggjort af bevilling i 2021 fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Kilde: Den Danske Maritime Fond

Relateret indhold

02.05.2024Maritimedanmark.dk

Ny rapport afslører flere problemer på fregat

02.05.2024Maritimedanmark.dk

Aabenraa Havn sætter ny rekord

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks Skibskredit tæt på at blive solgt

10.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS på milliard-indkøb i Tyrkiet

08.04.2024Maritimedanmark.dk

Brofag på 150 tons fjernet i weekenden

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Netcompany skal levere AI-baseret platform til digital transformation i P&O Ferries

04.04.2024Maritimedanmark.dk

ZeroNorth vil tættere på det store asiatiske marked

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Medie: Maersk og DSV har budt på DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Marstal Navigationsskole

2 undervisere til Marstal Navigationsskole

Vil du uddanne fremtidens danske søfolk? Vil du sætte mere gang i udviklingen af bæredygtig skibsfart? Her er din enestående chance for at arbejde med videbegærlige mennesker OG blive en del af fremtiden!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

25.05.2024

ÆrøXpressen

Skibsfører søges

ÆrøXpressen søger en skibsfører til ruten mellem Marstal og Rudkøbing til ansættelse snarest muligt.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

SIMAC

Undervisere

Vil du være med til at forme fremtidens grønne ledere?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

16.05.2024

DanPilot

Lods og lodsaspiranter søges til DanPilot

Har du minimum to års effektiv sejltid som overstyrmand eller kaptajn, og har du ambition om at specialisere dig som Lods? Så er det måske dig vi står og mangler.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

30.12.2024

Aalborg Kommune

Aalborg Kommune søger skibsfører til Færger

Aalborg Kommune søger en skibsfører til varetagelse af sejlads ved overfarterne Hals-Egense og Aalborg-Egholm. Færgedrift er en del af infrastrukturen i Aalborg Kommune og formålet med den er at sørge for forbindelse for biler, passagerer og gods på de to overfarter. I det daglige løses opgaverne på færgerne af personalet i samarbejde med overfartslederen.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2024

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle