Flere korruptionssager i A.P. Møller-Mærsk
Efter at A.P. Møller-Mærsk i 2010 indførte en whistleblower-ordning er antallet af anmeldte korruptionssager vokset. Hvor der var tre sager i 2012, var der fire i 2013, og i 2014 var der hele 13 korruptionssager. Af de 13 sager er fire afsluttet efter at have været efterforsket internt i koncernen, og i to tilfælde var der ingen substans i sagerne. Ni sager efterforskes stadig.
A.P. Møller-Mærsk har indført en nultolerance-politik i forhold til korruption, hvilket betyder, at bestikkelse slet ikke bliver tolereret. Koncernchef Nils Smedegaard Andersen har understreget, at han ser med stor alvor på problemer med korruption og har senest i oktober måned i personalebladet Maersk Post indskærpet, at korruption er yderst skadeligt for både koncernen og for samfundet.
Mærsk Gruppen lancerede i 2009 et antikorruptionsprogram, som blandt andet har betydet, at mere end 25.000 Mærsk-medarbejdere har været på antikorruptionskursus, og i 2010 indførte Mærsk en whistleblower-ordning. Mærsk Gruppen registrerer dog også korruptionssager udenom whistleblower-ordningen og har i 2014 selv fundet frem til flere sager.
De brasilianske myndigheder mistænkte sidste år Maersk Tankers for bestikkelse i forbindelse med det brasilianske olieselskab Petrobras, men disse anklager havde ikke noget på sig, lød det fra rederiet i den forbindelse.
Kilde: Berlingske Business