Fiskerbladet for august er udkommet

Det nye nummer af Fiskerbladet er nu udkommet. Bladet stiller i denne og de kommende udgaver skarpt på temaet: Kvalitet. Udgangspunktet for god kvalitet er en fornuftig håndtering af råvaren - i alle led.

I august udgaven kan du bl.a. læse følgende artikler:

• Den biologiske kvalitet Er fisken først landet, med en ringe kvalitet, kan ingen af de øvrige aktører - på land - rette op på det. Derfor er det naturligt og væsentligt at fokusere på første led i kæden. Fiskens kemiske komposition, har betydning for dens kvalitet. Den kemiske sammensætning varierer fra art til art, men også indenfor den enkelte art, kan der være store forskelle på den kemiske sammensætning. Det er forhold som fiskens fødeindtag, vandringer og gydeperioder, men også dens køn, alder og farvand kan spille ind.

• Kvalitet i førstehånds-håndtering Når fisken bjærges, kommer den for første gang i hånden. Det er vigtigt at den første håndtering er skånsom for at mindske flere typer af kvalitetsforringende skader. - Forhold som fører til at fisken klemmes i fangstredskabet, under bjærgningen, under frigørelsen fra fangstredskabet, bør undgås.

• Ringe kvalitet af lakseyngel Teenage-laks er som menneskelige teenagere ofte forkælet og lidt lade i det. De har for ringe kvalitet når de sættes ud i havbrug - de er forvænte og for svage til det barske liv i havbrug. Men nu skal piben have en anden lyd – de unge laks skal trænes – og der er udsigt til en besparelse på mange milliarder.

• Kvalitet i andenhånds-håndtering Når fisken således er fanget, bjærget, afblødt, renset og skyllet kvalitetsmæssigt forsvarligt, er det tid at sørge for, at disse anstrengelser ikke sættes over styr igen på fiskens videre vej i kæden 'fra båd til bord'.

Køling - I virkeligheden burde denne aktivitet være det første, der sker efter at fisken er bjærget og processen fortsættes under de efterfølgende handlinger, hvilket er nævnt tidligere.

• Vandkvalitet og fiskens smag Fisk med muddersmag koster årligt de danske dambrugere millioner i tabte kroner. Det er stofferne geosmin og 2-methylisoborneol (MIB), der er naturligt forekommende i søer og vandløb, men i for høje koncentrationer kan give fisk en mudderagtig smag.

• Dansk madkvalitet På Food Festival 2012 på Tangkrogen i Aarhus 5-7. september sættes der fokus på dansk kvalitetsmad. Festivalen omfatter alle former for dansk producerede fødevarer. Et spændende udbud af aktiviteter for børn og voksne med bl.a. kokkekonkurrencer, smagsprøver og 'se hvordan det bliver til'.

• Skipperskole har fået sin egen skipperkone I juni var der dimission for de afsluttende studerende på Skagen Skipperskole, samt afsløring af skulpturen - Skipperkonen - udført af den i Frankrig bosiddende kunstner Inge Hørup, og doneret af Renè Wittendorff, udgiver af Erhvervsmagasinerne herunder bl.a. Fiskerbladet. Inge Hørup er en af de få danske kunstnere der for alvor er slået igennem i udlandet, og hendes værker er i dag repræsenteret på flere af de kendte franske gallerier.

Klik på overskriften for at læse artiklen

Modtag fremover Fiskerbladet som gratis E-magasin - klik HER

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

23.05.2025Maritimedanmark.dk

Sejladsen genoptaget efter grundstødning

14.05.2025Marstal Navigationsskole

Sponseret

Marstal Navigationsskole byder velkommen til et nyt hold Færgenavigatører

12.05.2025Maritimedanmark.dk

Israel angriber Houthier fra luften

30.04.2025West-Marine A/S

Sponseret

Stærkt år trods global uro

26.04.2025Maritimedanmark.dk

Verdens største biltransportskib søsat

22.04.2025Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

10.04.2025Marstal Navigationsskole

Sponseret

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

31.03.2025Maritimedanmark.dk

Tunøfærgen ude af drift

Jobmarked

Se alle

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
Noise Awareness (Adaptive) (E-learning course - afholdes løbende)

The aim of this course is to cover workplace noise control regulations, common hazards, exposure risks, recommended limits, and effective noise control measures.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Mental Health Awareness (E-learning course - afholdes løbende)

The aim of this course is to provide you with a basic knowledge of mental health problems that can arise in the workplace, the symptoms of a mental health issue and how a mental health problem can be treated. You will learn about how poor mental health can impact the workplace and how companies manage mental health issues through compliance with industry legislation and regulation.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Medical Pandemic Awareness (E-learning course - afholdes løbende)

The aim of this course is to give you an awareness of medical pandemics, how they work and groups can respond to them.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Maritime Security Awareness - OSHA Standards (E-learning course - afholdes løbende)

In this course you will learn about common threats to maritime security and how they are mitigated through the use of a Security Plan and by adhering to MARSEC levels. You will be able to describe the different roles of personnel and explain standard security procedures. You will also be able to identify how to respond to suspicious behaviour and objects.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Marine Trash and Debris Awareness - OSHA Standards (E-learning course - afholdes løbende)

The aim of this course is to inform about the different types of marine trash and debris and the impact that it has on the environment. The course will also allow you to identify common sources and destinations of marine trash and debris and explain the laws, regulations and preventative measures that prevent trash and debris from polluting the waterways.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course

RelyOn
Kursus
Safety and Hygiene Commission (NOM-019-STPS-2011) (Adaptive) - (afholdes løbende)

Upon completion of the course the delegate will be able to: Summarize the formation of the Joint Safety and Hygiene Commission (CMSH), describe the roles and responsibilities of each member of the CMSH, explain the recommendations to improve the CMSH's operations.

Dato

01.07.2025

Sted

Digital course