Fiskerbladet for august er udkommet

Det nye nummer af Fiskerbladet er nu udkommet. Bladet stiller i denne og de kommende udgaver skarpt på temaet: Kvalitet. Udgangspunktet for god kvalitet er en fornuftig håndtering af råvaren - i alle led.

I august udgaven kan du bl.a. læse følgende artikler:

• Den biologiske kvalitet Er fisken først landet, med en ringe kvalitet, kan ingen af de øvrige aktører - på land - rette op på det. Derfor er det naturligt og væsentligt at fokusere på første led i kæden. Fiskens kemiske komposition, har betydning for dens kvalitet. Den kemiske sammensætning varierer fra art til art, men også indenfor den enkelte art, kan der være store forskelle på den kemiske sammensætning. Det er forhold som fiskens fødeindtag, vandringer og gydeperioder, men også dens køn, alder og farvand kan spille ind.

• Kvalitet i førstehånds-håndtering Når fisken bjærges, kommer den for første gang i hånden. Det er vigtigt at den første håndtering er skånsom for at mindske flere typer af kvalitetsforringende skader. - Forhold som fører til at fisken klemmes i fangstredskabet, under bjærgningen, under frigørelsen fra fangstredskabet, bør undgås.

• Ringe kvalitet af lakseyngel Teenage-laks er som menneskelige teenagere ofte forkælet og lidt lade i det. De har for ringe kvalitet når de sættes ud i havbrug - de er forvænte og for svage til det barske liv i havbrug. Men nu skal piben have en anden lyd – de unge laks skal trænes – og der er udsigt til en besparelse på mange milliarder.

• Kvalitet i andenhånds-håndtering Når fisken således er fanget, bjærget, afblødt, renset og skyllet kvalitetsmæssigt forsvarligt, er det tid at sørge for, at disse anstrengelser ikke sættes over styr igen på fiskens videre vej i kæden 'fra båd til bord'.

Køling - I virkeligheden burde denne aktivitet være det første, der sker efter at fisken er bjærget og processen fortsættes under de efterfølgende handlinger, hvilket er nævnt tidligere.

• Vandkvalitet og fiskens smag Fisk med muddersmag koster årligt de danske dambrugere millioner i tabte kroner. Det er stofferne geosmin og 2-methylisoborneol (MIB), der er naturligt forekommende i søer og vandløb, men i for høje koncentrationer kan give fisk en mudderagtig smag.

• Dansk madkvalitet På Food Festival 2012 på Tangkrogen i Aarhus 5-7. september sættes der fokus på dansk kvalitetsmad. Festivalen omfatter alle former for dansk producerede fødevarer. Et spændende udbud af aktiviteter for børn og voksne med bl.a. kokkekonkurrencer, smagsprøver og 'se hvordan det bliver til'.

• Skipperskole har fået sin egen skipperkone I juni var der dimission for de afsluttende studerende på Skagen Skipperskole, samt afsløring af skulpturen - Skipperkonen - udført af den i Frankrig bosiddende kunstner Inge Hørup, og doneret af Renè Wittendorff, udgiver af Erhvervsmagasinerne herunder bl.a. Fiskerbladet. Inge Hørup er en af de få danske kunstnere der for alvor er slået igennem i udlandet, og hendes værker er i dag repræsenteret på flere af de kendte franske gallerier.

Klik på overskriften for at læse artiklen

Modtag fremover Fiskerbladet som gratis E-magasin - klik HER

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

29.03.2024Maritimedanmark.dk

Cadeler vinder ny kontrakt med milliard-potentiale

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle