Fisk er ikke sundt for hjertet
En kost rig på fisk nedsætter risikoen for blodpropper i hjertet. Eller hvad? Ny forskning viser, at jo mere fisk grønlændere spiser, des mere inflammation har de i blodet. Og det øger risikoen for blodpropper.
Konklusionen på ny forskning fra Aalborg Universitetshospital er dermed, at det er en myte, at fisk er godt for hjertet. Det skriver ing.dk.
“Vi har målt inflammationen i blodet hos grønlændere, og resultatet er stinkende sikkert: Den traditionelle grønlandske kost med masser af fisk øger inflammation”, siger Stig Andersen, forskningsansvarlig overlæge og leder af Center for Grønlandsforskning på Aalborg Universitetshospital.
Stig Andersen tilføjer, at resultaterne er det stik modsatte af, hvad man forventede.
Forskningen er baseret på blodprøver fra 535 personer i Grønland og målt på inflammationsmarkørerne YKL-40 og hsCRP. Derudover
er kostvaner blevet analyseret.
Resultaterne viser, at grønlændere som spiser meget fisk, sæl og hval, har langt mere inflammation i blodet end grønlændere, som spiser importeret mad.
Man vil nu undersøge, om inflammationen kan skyldes forurening i fiskene.
Kilde: ing.dk