Færgesekretariatet glad for Vækstplanen

Færgesekretariatet - som 18 kommuner har etableret for at fremme tiltag, der kan optimere færgefarten til de danske småøer - glæder sig over regeringens Vækstplan, der bl.a. støtter Færgesekretariatets Afløserfærgeprojekt og en særlig færgefører-uddannelse.

"Det er glædeligt at vores Afløserfærgeprojekt, og Færgesekretariatet som sådan, er nævnt så tydeligt både i pressemeddelelse og i rapportens aktionspunkter", siger Jan Fritz Hansen, sekretariatsleder i Færgesekretariatet.

"Der er ikke konkret knyttet en statslig garanti til i selve teksten, men der vil blive stillet tid og ressourcer til rådighed for at udvikle projektet. En mindre statslig garanti vil forhåbentlig blive en naturlig konklusion på, hvorledes ønsket om en god og snarlig introduktion af afløserfærgen kan opfyldes", siger Jan Fritz Hansen.

"Men der kan måske også blive tale om koordinerende assistance til forsknings-og udviklingsprojekter, som kan være med til at holde prisen for leje/drift af færgen på et fornuftigt niveau".

Jan Fritz Hansen glæder sig også over, at der vil blive startet en særlig færgefører-uddannelse op, hvor sejltiden kan opnås om bord på de kommunale færger, og hvor der bliver fokus på ny teknologi, autonomi og turist/servicevenlighed.

Regeringen fremlagde mandag sin 36-punkts Vækstplan for Det Blå Danmark, der i det store og hele følger de anbefalinger, som regeringen i fjor modtog fra Vækstteamet. De 36 initiativer falder inden for fire tematiske områder og skal samlet set styrke Danmark som søfartsnation.

Redaktionen

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023