Færgesekretariat vil sikre billigere ø-færger

18 kommuner har nu fået et fælles sekretariat, der skal finde synergier mellem de næsten 30 færger til danske øer. Fælles indkøb og fælles systemer kan give store besparelser, er forventningen hos det nye sekretariats formand.

”Det har været et langt tilløb. Alt for længe har mange kommuner med færger følt, at de stod helt alene med opgaverne med deres færger. Men nu har vi endelig fået et fælles sekretariat og kan begynde at lære af hinanden og finde på fælles løsninger i stedet for at hver kommune hele tiden fandt på deres egen dyre løsning”, siger Kjeld Bussborg Johansen, Færgesekretariatets nye formand.

Til daglig er han centerchef i Svendborg kommune, men da Færgesekretariatet endelig blev en realitet, blev han først udpeget af Kommunerne Landsforening og siden valgt som sekretariatets første formand.

”At købe og drive en færge med tilhørende billetsystemer er en dyr affære. Og det giver ingen mening, at hver kommune skal opfinde alting selv. Færgesekretariatets første og store opgave bliver at finde og identificere de steder, hvor færgerne og kommunerne kan arbejde sammen om indkøb og drift. Det kan eksempelvis også være fælles billet- og reservationssystemer”, siger Kjeld Bussborg Johansen.

Læs hele interviewet med Færgesekretariatets nye formand og mange andre historier fra Vandkantsdanmark i det 16 sider store tillæg: Danske Ø-færger, i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark herunder:

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023