Færgekunder klager meget sjældent
Passagerer på danske færger har siden 2012 haft mulighed for at klage til myndighederne over blandt andet aflysninger og forsinkelser. Ud af hidtil kun tre klager blev kun én fundet relevant til behandling af myndighederne. Den sag vandt færgeselskabet endda.
”Uoverensstemmelser klares direkte på færgen eller i havnen, hvor de også håndteres bedst,” siger direktør, Jakob Ullegård, Danmarks Rederiforening.
En rapport fra Søfartsstyrelsen evaluerer erfaringerne fra 2½ år med ordningen om passagerees rettigheder, der trådte i kraft i december 2012. Med forordningen i hånden har passagerne kunnet klage og få erstatning i forbindelse med nogle forsinkelser, aflysninger osv.
Indtil nu har Søfartsstyrelsen modtaget tre klager, hvoraf kun én gav anledning til klagebehandling.
”Selvfølgelig kan der opstå forsinkelser og aflysninger på færgerne. Men når det sker, sørger vi for at informere passagerne så hurtigt som muligt. Den slags problemer løses altid bedst, når der kommunikeres hurtigt og direkte, som en del af vores dialog med passagererne,” siger pressekoordinator Annette Timmermann, Rederiet Færgen.
Forordningen, der siden 2012 har dækket færgefarten, ligner det, der gælder på luftfartsområdet. Hvis en sag ikke løses fornuftigt mellem partnerne, kan kunden klage til myndighederne, i færgernes tilfælde til Søfartsstyrelsen. Det er erfaringerne herfra, som den nye rapport samler op på.
”Det er rigtig glædeligt, at færgefarten kommer så flot ud. 2½ år med kun én relevant klage, som tilmed faldt ud til rederiets fordel, er lang tid. Det viser, at passagerrettighederne bliver taget alvorligt, hvilket Søfartsstyrelsen heldigvis også skriver i rapporten,” siger direktør, Jakob Ullegård, Danmarks Rederiforening.
De danske færger transporterer hvert år mere end 30 millioner passagerer.
Kilde: Danmarks Rederiforening