Euronav-Gener8 Maritime fusion bekræftet

I en fælles pressemeddelelse her til morgen bekræfter Euronav og Gener8 Maritime fusionen mellem de to selskaber med Euronav som fortsættende selskab. Det fusionerede selskab vil blive et af verdens absolut største tankskibsrederier med en flåde bestående af 75 skibe.

Gener8 Maritimes aktionærer vil som betaling for selskabet få aktier i Euronav til en værdi baseret på Gener8 Maritimes aktiekurs den 20 december med et tillæg på 35 pct. Dermed vil Euronavs eksisterende aktionærer sidde på 72 pct. af aktierne i det fusionerede selskab, mens Gener8´s aktionærer får 28 pct.

Det bliver Euronavs nuværende ledelse med CEO Paddy Rogers i spidsen, der kommer til at lede det fusionerede rederi, oplyser selskaberne i en pressemeddelese.

“Denne transaktion markerer en spændende udvikling for Euronav. Fusionen vil skabe det ledende tankskibsrederi, som bedre vil være i stand til at tjene vores kunders behov og understøtte vores partnere,” udtaler Paddy Rogers. Den samlede flåde er på mere end 18 mio. dwt., oplyser selskaberne.

Formanden for Gener8 Maritime - og selskabets stifter - Peter Georgiopoulos, siger, at han altid har advokeret for konsolidering i shipping industrien og sagt, at Gener8 “vil være en interesseret køber eller sælger afhængig af, hvad der er i den bedste interesse for vores aktionærer”. “Denne transaktion skaber den største uafhængige VLCC flåde i verden. Det fusionerede selskab har en meget lys fremtid og vil gavne både aktionærerne i Gener8 og i Euronav,” udtaler han i pressemeddelelsen.

I forbindelse med fusionen har selskabet aftalt salg af seks moderne VLCC´ere til en endnu unavngiven 3. part for et beløb på 434 mio. dollar.

Handlen skal godkendes af Gener8 Maritimes aktionærer. En gruppe aktionærer, der sidder på 48 pct. af aktierne, har dog allerede forpligtet sig - eller forventes at forpligte sig - til at stemme for fusionen, der ventes endelig på plads i april næste år.

Kilde: Euronav & Gener8 Maritime

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle