Esvagt skal servicere britisk havmøllepark

Torsdag fik Esvagt en ordre på servicering af havmølleparken Dudgeon Offshore Wind Farm, en godt 400 MW stor havmøllepark ved den engelske østkyst, som fra efteråret 2016 skal serviceres af et SOV-fartøj specielt udviklet til formålet. Ordren løber i fem år plus optioner.

Esvagt SOV fartøj.

”Vi er stolte af, at Statoil, som operatør for Dudgeon offshore vindmøllepark, viser os tilliden og tror på både vores koncept og kompetencer”, siger Esvagts adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen.

Esvagt har i forvejen landet serviceordrer på andre havmølleparker. I begyndelsen af 2015 vil to nybyggede SOV fartøjer begynde serviceringen af havmølleparkerne ’Baltic 2’ og ’Butendiek’.

Til at løse den nye opgave har Esvagt bestilt et SOV serviceskib ved det norske værft Havyard Ship Technology. Værftet, der ligger i Leirvik ved Sognefjord er kendt for design og bygning af fartøjer til specielle formål. Havyard står også bag byggeriet af de to serviceskibe til ’Baltic 2’ og ’Butendiek’, som Esvagt får leveret i starten af 2015.

Det nye SOV skib til Dudgeon vindmølleparken får plads til 40 vindmølleteknikere. Teknikere, der skal udføre service og vedligehold på vindmøllerne, bor på skibet, hvorfra de servicerer møllerne og bl.a. overføres til møllerne via et særligt gangvejssystem. SOV‐konceptet er vigtigt for havmølleoperatørernes bestræbelser på at reducere de samlede omkostninger til energiproduktionen.

Esvagt har de senere år arbejdet målrettet på at etablere sig inden for offshore vind. Fire væsentlige kontrakter på serviceskibe til havmølleparker bekræfter Søren Nørgaard Thomsen i, at man har valgt den rette strategi.

”Vores målrettede engagement på offshore vind har vist sig at være rigtigt, og vi glæder os til at etablere os yderligere inden for forretningsområdet”, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Den nye ordre ventes at betyde cirka 40 nye arbejdspladser i Esvagt.

Kilde: Esvagt

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle